Ce faci dacă nu îți plac prietenii iubitului?

Ai început o relație cu un tip grozav, dar deja a apărut o problemă: nu îți plac prietenii lui. Ce e de făcut?

Această problemă e destul de comună și e de înțeles de ce: nu putem să ne înțelegem bine cu toți oamenii de pe planetă. Oricât de compatibili ați fi tu și partenerul, asta nu înseamnă că te vei înțelege de minune și cu prietenii săi. În funcție de atitudinea ta, situația poate fi trecută cu vederea sau poate deveni o adevărată problemă.

Citește și: Îl iubești sau doar te-ai obișnuit cu el? 

Ce faci dacă nu îți plac prietenii iubitului?

În primul rând, de ce anume nu îți plac prietenii lui? Îi consideri inculți și ignoranți și nu ai ce vorbi cu ei? Au o gândire total diferită de a ta? Simți că îl influențează negativ pe partenerul tău? Sau poate ești doar puțin geloasă că petrece atât de mult timp cu ei? Pot exista zeci de motive pentru care să nu îți placă o persoană – unii pur și simplu par nesuferiți și nu ai chef să ieși cu ei.

După ce ai identificat motivul real pentru care nu îți place unul dintre prietenii lui, gândește-te dacă asta te afectează personal. Dacă cineva se poartă urât cu tine, face glume proaste și te ia peste picior, de exemplu, e de înțeles de ce ai ceva cu el. Dacă ți se pare că e idiot și nu ai ce vorbi cu el, situația nu este atât de groaznică.

Citește și: Ce faci când nu îi suporți pe părinții iubitului? 

În cazul în care comportamentul unui prieten de-al partenerului te afectează personal, nu ar trebui să ignori problema. Discută deschis cu partenerul tău despre asta, spune-i de ce anume te deranjează amicul său. Cei doi pot avea o discuție discretă și situația se poate rezolva – poate nici măcar nu își dădea seama că te deranjează!

În schimb, dacă unul din prietenii săi îl influențează negativ (sau cel puțin așa ți se pare), situația este mai delicată. Cu siguranță iubitul său se va enerva dacă îi vei spune „Hei, nu mai ieși cu Andrei, nu îmi place cum te porți când ieși cu el, așa că mai bine evită-l”. Pune-te în locul lui: cum te-ai simți dacă el ți-ar spune să nu mai ieși cu o prietenă bună? Încearcă să discuți deschis cu el și să îi explici exact în ce fel simți că acea persoană îl influențează negativ, dar în niciun caz nu îi interzice să se mai vadă cu ea.

Citește și: La ce să renunți pentru o relație grozavă 

În orice caz, ar trebui să ai un comportament normal față de prietenii lui. Gândește-te la ei ca la colegii de muncă: chiar dacă poate nu îți place de ei, nu ești obligată să fiți cei mai buni prieteni, însă îi vei vedea des și trebuie să vă înțelegeți… cât de cât. Un minim de respect din partea ta este necesar.

Ție ți s-a întâmplat vreodată să ai probleme cu prietenii iubitului? Cum le-ai rezolvat?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.