Ce faci când părinții și socrii nu se înțeleg?

O astfel de problemă delicată îți poate afecta relația cu părinții, pe cea cu socrii, dar și pe cea de cuplu. Din păcate, nu putem să obligăm două sau mai multe persoane să se placă, dar există câteva lucruri pe care le putem face pentru ca situația să fie suportabilă.

Stabilește limite

Tu și soțul tău ar trebui să aveți o discuție sinceră și deschisă cu părinții și socrii – bineînțeles, separat. Indiferent care e motivul pentru care aceștia nu se înțeleg, oricât este de absurd, încercați să empatizați cu ei. Apoi, explicați-le de ce vă deranjează comportamentul lor și rugați-i să se abțină.

Este nevoie să stabiliți anumite limite. De exemplu, să se comporte normal atunci când se întâlnesc, chiar dacă se pot plânge de față cu voi; nu e ok să se jignească de față cu voi, dar o pot face cu propriul copil.

Caută soluții

Deseori, conflictele apar din cauza unor neînțelegeri. Cunoscând situația, îți poți da seama dacă asta s-a întâmplat și în cazul vostru. Dacă părinții unuia dintre voi sunt supărați fără un motiv real, încercați să le explicați că au înțeles ceva greșit și că socrii nu au făcut-o cu intenție.

În alte situații, poate cineva chiar a greșit cu ceva. Încearcă să convingi persoana respectivă să își asume greșeala și să ceară iertare. Relațiile dintre voi nu merită să fie afectate din cauza mândriei cuiva.

Evitați întâlnirile

Dacă părinții și socrii pur și simplu refuză să se comporte matur, evită să ca ei se întâlnească. Un pahar prea mult la masa de Crăciun poate duce la o ceartă groaznică și sigur nu vă doriți asta. Încearcați ca vizitele voastre să fie echilibrate: de exemplu, anul acesta mergeți în Ajunul Crăciunului la părinți și în ziua de Crăciun la socri, anul viitor faceți invers.

Ignorați problema

Uneori, problema trebuie ignorată pentru a nu vă simți copleșiți. Nu este obligația voastră (a ta și a soțului) să vă faceți părinții să se înțeleagă între ei. Acceptați situația și nu puneți la suflet vorbele rele, încerecând să vă bucurați de timpul petrecut cu familia.

Tu te-ai aflat sau te afli în această situație? Cum ai gestionat problema?

 

Citește și: 5 semne că vei avea probleme cu viitoarea mamă-soacră

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.