Ce faci cand marea ta iubire a avut deja o mare iubire

Iubirea lor a depășit granițele. Dorința ei de a face lumea mai bună i-a despărțit în mod tragic. După care el, ăăă… a început să iasă cu mine.

La prima mea întâlnire cu Greg, mi-a spus aproape imediat că tocmai ieșise dintr-o relație de un an. Fosta lui, Jenna (nu e numele ei adevărat), plecase în Tailanda cu Peace Corps și hotărâseră de comun acord că mai bine se despart decât să încerce o relație la distanță.”A fost foarte greu”, a spus el. ”Unul dintre cele mai grele lucruri pe care am fost vreodată nevoit să le fac…” I-am făcut semn chelnerului. ”Scuze, mai vreau și eu un pahar, te rog.”

Deși simțeam că nu ar trebui, acea primă întâlnire a continuat cu a doua, a treia, a patra și tot așa. Cu cât îl plăceam mai tare, cu atât mă deranja mai mult natura despărțirii prin care trecuse înaintea mea. Spre deosebire de despărțirile care se lasă cu urlete sau împărțeli de veselă, el și Jenna erau încă îndrăgostiți unul de celălalt atunci când circumstanțele i-au separat. A fost genul acela de relație care a murit prea tânără, prea devreme. Iar asta nu făcea decât să complice lucrurile pentru mine, următoarea lui iubită — cum să mă ridic la înălțimea așteptărilor? Jenna a continuat să ne bântuie relația pentru următoarele câteva luni. Era în poza lui de profil de pe Facebook, zâmbindu-i într-un câmp plin de dovleci (mai erau și alte persoane cu ei în poză și oricum el abia de intră pe Facebook, și totuși…). Plus că vorbeau tot timpul pe Skype.

Pregatiti-va iubirea pentru vara

Într-un final, am devenit atât de sensibilă la subiectul Jenna încât de fiecare dată când Greg spunea ceva drăguț despre ea, eu o simțeam ca pe o critică ascunsă la adresa mea. De exemplu, atunci când a menționat că ”Jenna chiar ținea în mod sincer la oameni”, m-am simțit ca și cum ar fi spus că eu nu sunt la fel de sinceră când vine vorba de empatie. Ca și cum fiecare minut pe care îl petrec scriind la revistă e un minut în care nu fac ceva cu adevărat altruist, de exemplu să antrenez un câine care ajută persoanele nevăzătoare. Mi-era teamă ca nu cumva Greg să creadă că a plecat de la Mama Tereza ca să ajungă la Paris Hilton.

Dar problema era că îmi plăcea cu adevărat de el, mă atrăgea extraordinar de mult. Când dezbăteam probleme ca, de exemplu, efectul Twitter-ului asupra societății, nu considera că am argumente, ci doar că lansez provocări… chiar și atunci când i-am zis, mai în glumă mai în serios, că bărbații heterosexuali, albi și drăguți nu ar trebui să aibă voie să-și dea cu părere despre societate. Uneori, atunci când mă afund în muncă, uit până și să-mi iau pauza de masă, așa că el a început să-mi dea sms-uri pe la orele prânzului ca să mă întrebe dacă am mâncat. Deși genul acesta de atenție ar trebui să-mi placă, mă irită pentru că sunt conștientă că exact aceste calități — faptul că e deschis, că vrea să împărtășească lucruri cu mine, că vede numai ce e bun în oameni — sunt responsabile pentru faptul că el vorbește atât de frumos de Jenna. Nu-mi vorbea intenționat de ea, ca să mă enerveze. Era pur și simplu un tip de treabă care avea sentimente pozitive față de fostele sale.

5 semne ca esti orbita de iubire

La patru luni după ce ne-am cunoscut, l-am prezentat mamei mele. A fost pentru prima dată când am dus un băiat acasă și ea l-a plăcut mult. Când eram acolo, nu știu ce mi-a venit de l-am întrebat dacă i-a povestit Jennei despre mine. A dat din cap. ”Ne-am promis să nu vorbim de relațiile noastre intime,” a spus el în treacăt. M-am blocat, simțindu-mă penibil și abia ținându-mi lacrimile. Eram furioasă pentru că eu îl prezentasem familiei mele și el nu era în stare nici măcar să-și anunțe fosta de existența mea. M-am închis și am început să mă port cu răceală. Pe drumul către casă, am început să plâng. O mare parte din mine voia să plece acum, în loc să mă mulțumesc cu o relație în care aveam să mă simt întotdeauna ca un sequel prăfuit la un film de Nicholas Sparks, dar pe de altă parte era conștientă că nu trebuie să mă grăbesc și să risc să pierd ceva cu un potențial foarte bun. Am respirat adânc și i-am spus: ”Vreau să-i povestești Jennei despre mine.” Mi-a răspuns cu un calm care m-a scos din minți: ”Chiar nu înțeleg de ce ai vrea să o rănesc fără motiv.”

Simțindu-mă vinovată, i-am dat dreptate pe moment. A doua zi însă m-am răzgândit. Cu mâinile tremurânde, i-am scris un email lung. I-am spus că faptul că preferă să mă rănească pe mine ca să nu-i cauzeze ei vreo neplăcere spune ceva și că poate ar trebui să-și analizeze sentimentele și să-și dea seama dacă într-adevăr a trecut peste relația cu ea sau nu. Ne-am văzut după ce am ieșit de la birou.

După ce a citit mailul meu, a vorbit cu Jenna pe Skype și i-a spus că e într-o relație serioasă. A fost o conversație de două ore. Au plâns amândoi și au spus că vor fi întotdeauna unul în sufletul celuilalt… am ridicat mâna. ”Cred că am auzit destul”, i-am zis eu.

Ce faci cand nu iti este impartasita iubirea

”Când Jenna și cu mine am început să ne întâlnim știam amândoi că ea va pleca. Ți-am spus vreodată asta?” (Nu-mi spusese.) ”Știam că ne despărțea o limită de timp. Ăsta e unul din motivele pentru care m-am implicat în relația asta.”

Am început să înțeleg un pic mai bine lucrurile. Romeo știe că Julieta trebuie să o șteargă la finalul anului, dar până la urmă se dovedește că nu o iubește îndeajuns ca să o urmeze în Tailanda. Iată o teorie care îmi place.

”Adică îmi spui că dacă o iubeai suficient, ai fi plecat cu ea?” îl întreb eu, ca să fiu sigură.

S-a gândit un pic apoi m-a privit în ochi și mi-a spus, ”Da. Clar.”

Acum că suntem împreună de mai bine de un an, multe din grijile mele legate de Jenna s-au estompat. Poate că relația lor a fost furtunoasă, dar a noastră are un bonus: e la fel de incitantă și sexy, trăim la fel de intens lucrurile, dar avem și un strop de maturitate și un pic mai multă profunzime. Ce sequel! Suntem într-un cu totul alt film și eu sunt personajul principal.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise