Ce faci cand iti spune ca are nevoie de spatiu

Dacă iubitul tău ţi-a spus recent „Am nevoie de spaţiu” sau “Vreau să luăm o pauză”, e normal să-ţi fie teamă că îl vei pierde. Aceste cuvinte îi fac pe îndrăgostiţi să se simtă derutaţi, panicaţi şi respinşi, dar lucrurile nu stau chiar atât de rău precum crezi. De fapt, ai putea s-o iei ca pe o ocazie de a vă apropia şi mai mult!

Ce l-a determinat să-ţi spună asta?

Uite cum stau lucrurile – atunci când un bărbat îţi spune că are nevoie de spaţiu, există două cauze:

1. Anumite aspecte ale relaţiei sau chiar ale vieţii sale îl fac să aibă îndoieli cu privire la implicarea în relaţia cu tine.

2. Îi plac suficient de multe lucruri la tine încît să-ţi spună că are nevoie de puţin timp de gândire, în loc să rupă definitiv legătura. Acesta este Asul tău din mânecă şi asigurarea că nu totul e pierdut. Iată cum acţionezi în continuare!

Controlează-ţi emoţiile

După ce petreci o vreme cu un tip care-ţi place la nebunie şi apoi îţi dă vestea cum că vrea să se distanţeze, un milion de emoţii şi senzaţii te vor năpădi – e absolut normal, dar trebuie să încerci să fii stăpână pe situaţie. Emoţiile negative te vor face să-ţi doreşti să-l implori, să plângi, să-i arăţi cât de mult te înfuriază decizia lui, însă, aşa cum bănuieşti, nu e o atitudine inspirată în cazul în care nu vrei să-l pierzi definitiv.

Cea mai bună metodă de a-ţi controla emoţiile este să le eliberezi. Atunci când eşti singură, poţi în sfîrşit să plângi, să-ţi pui întrebări cu voce tare, să te răzbuni pe sacul de box – orice te ajută să scapi de acea agitaţie interioară. Pentru că indiferent de cum te simţi tu, trebuie să-i arăţi că eşti capabilă să-i respecţi nevoia de spaţiu.

Gândeşte-te la el fără teamă

Nu permite ca amintirea lui să devină una care-ţi zdruncină echilibrul emoţional, încă nu ai pierdut lupta. Gândeşte-te la toate lucrurile care-ţi plac la el şi la cele mai frumoase momente petrecute împreună. Imaginează-ţi mirosul, privirea şi zâmbetul lui. Oricum vor evolua lucrurile între voi, nu-ţi face bine să-ţi formezi o imagine negativă despre el.

Dă-i un impuls

După o vreme de pauză, în care e mai inspirat să nu-l contactezi deloc, îi poţi trimite un e-mail prin care să-ţi exprimi (la modul relaxat, în nici un caz nu vrei să pari disperată!) devotamentul faţă de la relaţia voastră. Spune-i că îţi place să-ţi petreci timpul cu el şi că vei aştepta cât e necesar pentru ca şi el să fie sigur că e fericit alături de tine. Ai grijă să punctezi faptul că, indiferent ce decizie va lua, tu vei fi OK. Apoi aşteaptă. Dacă sentimentele pentru tine sunt mai puternice decât îndoiala, va suna.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.