Ce este frigiditatea si cum se trateaza?

Ce este frigiditatea şi cum apare?

Termenul frigiditate este folosit de cele mai multe ori în sens peiorativ, însă acesta nu trebuie confundat cu o lipsă de moment a apetitului sexual datorată stresului ori altor probleme contextuale. Concret, o femeie frigidă nu simte plăcere în timpul actului sexual şi nici în timpul masturbării şi în mod clar nu poate avea orgasm (anorgasmie). Cu toate astea, o femeie care suferă de anorgasmie simte plăcere în timpul actului sexual fără să atingă însă, punctul culminant.

Frigiditatea poate fi provocată de o serie de factori extrem de complecşi, astfel că dacă nu ai identificat cauza nu ai cum să îndepărtezi efectul. Pentru a putea identifica în mod corect cauzele pentru care nu poţi simţi plăcere în timpul actului sexual şi nici măcar în timp ce te masturbezi trebuie să faci o analiză serioasă, poate alături de un psiholog, a trecutului tău.

Există 2 tipuri de frigiditate. Cea primară sau nativă este cea mai gravă formă deoarece te naşti astfel şi nu poate fi tratată decât cu eforturi excepţionale, iar cea secundară este o frigiditate dobândită şi care poate fi tratată odată depistată cauza.

Cauzele frigidităţii

Una dintre cauzele frecvente ale frigidităţii o reprezintă un eveniment de natură sexuală traumatizant din trecut precum un viol (chiar şi conjugal), primul contact sexual dureros, un avort sau teama exacerbată de o sarcină nedorită.

Alte probleme psihologice care duc la frigiditate sunt complexele pe care multe femei le au din cauza corpului, nesiguranţa cauzată de lipsa de experienţă sau o educaţie foarte strictă în copilărie care cataloghează sexul ca o simplă datorie conjugală în scopul procreării.

Frigiditatea poate apărea într-o relaţie şi din cauza partenerului care se concentrează doar pe propria plăcere şi din cauza lipsei comunicării. Problemele de cuplu sau de la job pot inhiba şi ele dorinţa sexuală a femeii dar chiar şi a bărbatului.

Cum se tratează frigiditatea?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să mergi să îţi faci analizele pe care ţi le va recomanda medicul pentru a exclude cauzele fiziologice. Odată ce ai eliminat această posibilitate este cazul să faci o introspecţie singură sau cu ajutorul unui psiholog pentru a identifica episodul sau episoadele traumatizante din trecut care ţi-au redus apetitul sexual….la 0. Tot psihologul te va ajuta să treci şi peste problemele de ordin psihologic, însă vei avea nevoie de susţinerea şi înţelegerea partenerului în această perioadă, aşa că este indicat să îl implici şi pe el în şedinţele de terapie.

Poţi să te ”vindeci” singură de frigiditate dacă reuşeşti să treci peste complexe şi să îţi accepţi sexualitatea ca pe ceva normal. Implicarea partenerului tău este vitală în tot acest proces pentru a asigura revenirea la normalitate în viaţa sexuală.

Efectele pe care le are frigiditatea asupra vieţii de cuplu

Frigiditatea provoacă frustrări pofunde celor 2 parteneri deşi cea care suferă cel mai mult este femeia, pentru care sexul nu este decât o datorie conjugală. Şi bărbaţii devin frustraţi deoarece consideră că nu sunt destul de pricepuţi sau dotaţi pentru a-şi satiface partenera. Ambii trebuie să înţeleagă că nu este o condiţie ireversibilă şi că cea mai bună metodă de a trece peste probleme este comunicarea şi buna înţelegere.

Tu ai experimentat probleme cu frigiditatea? Împărtăşeşte-ne şi nouă sugestiile tale pentru a trata frigiditatea într-un comentariu mai jos.

3 comentarii
  1. Voi barbatii sunteti de vina pentru ca sunt atatea femei frigide. In mod istoric, barbatii alegeau femei cuminti ca neveste. Femeia daca e prea cuminte inseamna ca e anormala din punct de vedere sexual. Toti barbatii vroiau femei de casa, uitand ca ele sunt aproape fiinte asexuate, ca si cum ar fi nascute fara sex. Si trupul barbatului produce hormoni sexuali feminini, si trupul femeii produce hormoni sexuali masculini.Da, si trupul femeii produce testosteron.Testosteronul e hormonul placerii, atat la femeie cat si la barbat.Placerea este data doar de aceasta molecula numita testosteron. O femeie este frigida din cauza ca trupul ei nu produce suficient testosteron. Dintre toate femeile, rusoaicele produc cel mai putin testosteron, deci ele simt cel mai putin dorinta sexuala si placere sexuala. Daca barbatii ar sti lucrul asta, nu ar mai fi asa lesinati dupa rusoaice. Ele sunt cele mai reci la pat dintre toate femeile, dar multe simuleaza, mimeaza placerea si pacalesc barbatul pentru ca vor bani.Daca esti barbat, este foarte usor sa afli daca femeia ta se preface in pat cu tine. Pune o sa faca testul de androgeni, si astfel afli daca e o prefacuta. Acest test costa putin. Dintre femei, hispanicele si negresele produc cel mai mult testosteron. Dar iti poti da seama si dupa chipul ei. Daca o femeie e prea feminina, are fata mica, ca de copil, e dragalasa si suava, atunci sa nu faci copil cu ea pentru ca iti va naste un baiat cu penisul mic si putin testosteron in trupul lui pe parcursul vietii, si cu sanse mari ca el sa devina homosexual pasiv ca adult

  2. Buna nici nu stiu cum sa ma exprim problema mea e ca nu am aproape niciodata vointa (chef)de a avea relati intime cu partenerul meu ,suntem de 13 ani impreuna am fost despartit 1 an in care am incercat sa imi refac viata dar am ajuns la perioada aceea ca nici cu baiatul cu care am stat nu mai aveam chef de relatii intime,dupa c’è m-am reimpacat cu tatal fetitei noastre (cel cu care am avut relatie de 13 ani)a fost ok dar am inceput iar cu aceiasi problema ,ce as putea face deoarece el simte lucrul acesta si ne strica relatia chiar acum cand totul e bine .multumesc

  3. Ma intreb pana la urma de ce nu gasim nici un fel de raspuns la intrebarile pe care probabil pe multi ii macina. Si nu sunt sigur ca multele din problemele pe care le vedem ca „stiri” nu se datoresc acestor „probleme”. S-ar putea sa fie o „protectie” pe care unii nu vor s-o „difuzeze”. Nu stiu dar sper s-o aflu totusi in aceasta viata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.