Ce este de fapt orgasmul? Explicații de la un neurolog

Fiecare persoană care a avut vreodată un orgasm îl poate descrie într-un mod total diferit. Unele femei spun că simt ceva asemănător cu un șoc electric în tot corpul, altele simt furnicături în gona genitală. Dar, lăsând deoparte senzațiile fizice, ce se întâmplă mai exact când are loc un orgasm? Pentru a afla, am discutat cu dr. Nicole Prause, medic neurolog.

Pe scurt, orgasmul poate fi descris ca un sentiment de plăcere sexuală intensă care are loc în timpul activității sexuale. Are opt până la doisprezece contracții extrem de stereotipice. Primele două sunt de aproximativ 0,8 secunde, iar ulterior devine din ce în ce mai rare. Contracțiile se pot simți în vagin sau anus (la femei), iar la bărbați pot fi măsurate doar în anus.De ce au loc orgasmele?

În mod ciudat, nu există prea multe cercetări în domeniu. De fapt, dr. Prause spune: „Încă nu știm cum sunt declanșate orgasmele, dar există o mulțime de teorii. Cea mai comună este că orgasmul este declanșat într-o oarecare măsură ca un accident vascular cerebral, când o mulțime de neuroni fac ceva împreună, ceea ce provoacă reflexul. Deci un orgasm este un reflex în sensul că, odată ce contracțiile încep, ele nu se opresc – ca în cazul unui strănut.

Există orgasme multiple?

Dr. Prause spune că femeile care susțin că au orgasme multiple un experimentează contracțiile de care am vorbit mai devreme. „Eu cred că aceste femei au o experiență plăcută, intensă, dar nu există niciun climax fizic real.”

Mai mult, nu există o definiție științifică pentru orgasmele multiple. „Dacă trec 5-10 minute între orgasme și contracții, aș spune că sunt evenimente destul de separate.”

Tipuri de orgasm

Multe femei cred că pot avea orgasme diferite în funcție de zona care este stimulată: clitorisul sau interiorul vaginului. De fapt, nu poți avea orgasm vaginal fără a stimula clitorisul… din interiorul corpului. Chiar dacă poți simți orgasmul în zone diferite, din punct de vedere științific nu există diferențe.

 

Citește și: Nu poți avea orgasm din cauza anxietății? 

Citește și: Poți avea orgasm în timp ce dormi? 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.