Ce efecte are alcoolul asupra sexului

Alcoolul poate avea atât efecte benefice, cât şi efecte negative asupra organismului nostru, dar oare cum influenţează băutura sexul? 

În cantităţi… să le spunem decente, alcoolul te poate ajuta, reducând anxietatea. Cu siguranţă ai trecut şi tu prin momente în care erai foarte emoţionată din cauza primei nopţi alături de un bărbat, iar un pahar de vin te-a făcut să te mai relaxezi, deci ştii despre ce vorbim. Dar alcoolul nu numai că declanşează dorinţa, ci reduce şi dezinhibiţiile. Te vei simţi mai în largul tău în timpul sexului, uitând pentru moment de complexele tale.

Cafeaua poate anula efectele negative ale alcoolului

Cele mai puternice efecte afrodisiace le are vinul, şi mai exact vinul de Porto. Se pare că cel mai potrivit ar fi vinul alb, servit alături de căpşuni. În trecut, artiştii francezi obişnuiau să bea absint din acelaşi motiv, dar şi unele lichioruri cresc libidoul.

Din păcate, atunci când exagerezi cu alcoolul, o noapte pasională se poate transforma într-un dezastru. Trebuie să ne cunoaştem organismul şi limitele acestuia pentru a ne bucura de o partidă reuşită de sex.

Dacă ţi s-a întâmplat vreodată să bei puţin cam mult înainte de sex, probabil ai observat că penetrarea s-a făcut ceva mai greu şi nu simţeai foarte multă plăcere. Acestea sunt două dintre efectele negative ale alcoolului: în primul rând, scade lubrifierea vaginului, motiv pentru care penetrarea este mai dificilă, iar raportul sexual poate fi puţin dureros. Apoi, terminaţiile nervoase ale organelor genitale (atât la femei, cât şi la bărbaţi) sunt puţin amorţite, astfel încât niciunul dintre parteneri nu va simţi la fel de multă plăcere ca în mod normal.

5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere

Mai sus spuneam că alcoolul creşte dorinţa sexuală, însă dacă acesta este consumat în cantităţi mari sau prea des, poate scădea libidoul la bărbaţi. De regulă această problemă trece de la sine, odată cu oprirea consumului de alcool aproximativ 4-5 săptămâni. Dacă persoana în cauză consumă alcool de foarte mult timp, mai avem o veste proastă: testiculele pot deveni atrofiate.

După cum vezi, consumul de… orice trebuie făcut cu moderaţie, iar acest lucru este valabil şi în cazul alcoolului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.