Ce conteaza de fapt la prima intalnire

Vorbiți banalități în timp ce vă comandați băuturile, dar faceți schimb și de indicii subtile despre potențialul unei potriviri pe termen lung (evoluția e de vină!). Iată ce vă atrage atenția la prima intalnire.

Primele 2-4 secunde

Creierul tău „lucrează” pe două fronturi pentru a (1) observa trăsăturile fizice și (2) a determina nivelul de compatibilitate cu propria personalitate, a descoperit un studiu recent care cercetează întâlnirile „la minut”. Această primă impresie cântărește enorm de mult: toate celelalte percepții viitoare vor depinde de ea.

Primele 30 de secunde

Pentru că strămoșii noștri comunicau mai degrabă cu trupul lor decât prin limbaj, îți dai seama de mai multe atunci când îi studiezi gesturile la prima întâlnire. Dacă e orientat cu corpul direct spre tine, înseamnă că ai atenția lui; dacă se apleacă spre tine, e interesat și… dezarmat.

Primele 5 minute

În timp ce conversați, încerci să reperezi similaritățile – detalii despre trecutul lui, hobby-uri, valori, trăsături etc. Asta pentru că, evoluționist vorbind, ești mai compatibilă cu cineva care îți seamănă.

Primele 10 minute

Suntem programați să imităm comportamentul celor care ne atrag, deci în cazul în care tipul îți place, veți duce paharul la buze în același timp.

Primele 20 de minute

Strămoșii noștri nu ar fi acceptat mâncare de la un străin, așa că atunci când te lasă să guști din farfuria lui, înseamnă că are încredere în tine – începutul perfect al unei relații de durată.

Surse: Helen Fisher, specialist în antropologie; David Givens, autor al Love Signals: A Practical Field Guide to the Body Language of Courtship; Jeff Cooper, cercetător al motivației umane.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.