Ce asteptari trebuie sa ai de la o relatie

De multe ori, găsim un tip grozav cu care să avem o relaţie, dar parcă lipseşte ceva… Nu există o reţetă a relaţiei perfecte (şi ar fi şi puţin plictisitor dacă ar exista, nu?), însă este nevoie să ceri anumite lucruri de la partenerul tău.

Sinceritate

Deşi este de la sine înţeles că într-o relaţie partenerii trebuie să fie sinceri unul cu altul, uneori uităm de acest aspect. Sigur, nu este nevoie să fii sinceră absolut tot timpul, de exemplu dacă ţi se par stupide cărţile pe care el le citeşte sau dacă mama lui ar trebui să dea jos câteva kilograme. Atâta timp cât nu te afectează pe tine sau relaţia voastră, poate că este mai bine să taci.
 
Însă dacă pe viitor el se vede trăind în altă ţară, în timp ce tu îţi doreşti să rămâi aici, alături de familie şi prieteni, având acelaşi job, este nevoie să discutaţi despre asta. Bineînţeles că te gândeşti că poate el se va răzgândi în timp, însă nu te minţi singură şi nu îl minţi nici pe el spunându-i ce grozav va fi să vă mutaţi. Sau poate că el vrea să meargă în fiecare an în concediu la munte cu cortul, în timp ce tu îţi doreşti o vacanţă all inclusive pe litoral.
 
Dacă aveţi păreri diferite legate de un subiect ce îţi poate afecta fericirea în relaţie, este recomandat să discuţi cu el despre asta – dacă nu comunicaţi sincer, nu are de unde să ştie ce gândeşti!
 

Sex satisfăcător

Şi de această dată se aplică ce spuneam mai sus legat de comunicarea sinceră. Poate că iubitul tău crede că este perfect în pat, însă tu ai aduce câteva schimbări modului cum faceţi sex – spune-i ce vrei să facă/faceţi diferit. Fie că este vorba de un preludiu mai lung, fie de alte tehnici ale sexului oral sau pur şi simplu să te ţină în braţe după ce terminaţi, dacă vrei să te simţi satisfăcută în timpul şi după sex, este important să discuţi cu el despre asta.
 

Timp pentru tine

Este grozav să ai un partener cu care să faci multe lucruri împreună, însă oricine are nevoie de puţin timp pentru el însuşi. Eşti în primul rând tu, o femeie căreia îi place să citească, să se uite la filme science fiction, să iasă la teatru cu colegele de muncă sau să meargă la cumpărături cu prietenele. Odată ce începi o relaţie, nu te transformi brusc din „eu” în „noi”, ci trebuie să îţi păstrezi individualitatea.
 

Transparenţă financiară

Când cunoşti un bărbat, primul lucru pe care îl afli despre el nu este salariul său şi cum îşi cheltuie banii, însă când treaba începe să fie serioasă între voi, este necesar să puteţi discuta despre situaţia voastră financiară. Dacă simţi că el nu vrea să împărtăşească nimic cu tine legat de banii lui, încearcă să afli care e motivul. 
 
Poţi, de asemenea, să mergi împreună cu el într-o vacanţă. Astfel, veţi discuta despre banii pentru transport, cazare, mâncare şi orice altceva şi setezi o bază pentru discuţii mai serioase ce vor avea loc pe viitor, cum ar fi să cumpăraţi o casă împreună.
 

Distracţie

Din cauza responsabilităţilor şi a stresului de zi cu zi, este uşor să pierdem din romantismul şi emoţiile care ne-au atras unul la celălalt. Însă asta nu înseamnă că e în regulă. Fă o prioritate din cine romantice, ieşiri la film, mesaje drăguţe scrise pe oglindă sau o zi liberă în care să staţi în pat urmărind filme – orice lucru distractiv pe care îl făceaţi la începutul relaţiei.
 
Tu ce obişnuieşti să ceri de la o relaţie?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.