Cauti un iubit? Acum il vei gasi!

By  | 

Crezi că senzualitatea ţine de un şarm cu care natura nu te-a dotat, sau de o pereche de picioare interminabile? Sau poate că un abdomen plat şi un zâmbet larg constituie secretele… Ei, bine, nu! Este cu mult mai uşor să te transformi ȋntr-o tipă irezistibilă!

Mănâncă mai sănătos pentru a fi mai atractivă

Vorbesc serios! Rachel Hertz, specialistă ȋn psihologia mirosului, profesor la reputata facultate Brown şi autoarea bestseller-ului pe care ţi-l super-recomand, The Scent of Desire, spune că, de fapt, alegem partenerul mai ales ȋn funcţie de mirosul său personal care depinde foarte mult de sistemul imunitar şi, deci, de stilul său de viaţă. Crezi că junk food-ul te face să miroşi bine?!

De ce un lifestyle sănătos determină un miros foarte atractiv? “Jocul seducţiei are ca scop procrearea şi, evident, continuitatea genelor tale.  Pentru a te asigura instinctiv că bebeluşul tău va fi sănătos şi că genele tale nu vor avea de suferit, vei căuta un bărbat cu un sistem imunitar puternic (la fel va face şi el – n.r.), iar această caracterisită se manifestă prin miros”, explică Hertz.

De asemenea, cercetătoarea ne spune că dacă vrem să avem şanse maxime pentru a ne găsi perechea din punct de vedere genetic, este indicat să nu folosim concepţionale, pentru că pastila ne “orbeşte” detectoarele genetice. Incredibil, nu? 

Schimbă-ţi parfumul!

Rachel Herz explică faptul că ȋn ceea ce priveşte libidoul, nu este nimic care-l activează mai rapid şi mai puternic decât mirosul. Cum te foloseşti de această descoperire ştiinţifică? Nu-l poţi alege tu pentru tine, un bărbat trebuie s-o facă – nu mai are rost să-ţi spun că suntem foarte diferite de ei, inclusiv ȋn ceea ce priveşte preferinţele olfactive. Deci, ia-ţi cel mai bun prieten la shopping şi spune-i să aleagă pentru tine cel mai senzual parfum.

Ȋntr-un studiu din 2002, Hertz a demonstrat că nu numai femeile sunt foarte sensibile la mirosuri, ci şi bărbaţii. 99% dintre participante au declarat că de felul ȋn care miroase partenerul depinde atracţia pe care o simt, bărbaţii, ȋnsă, au spus că aspectul fizic este cel mai important pentru ei, afirmaţie infirmată ȋn timpul studiului clinic care a arătat că şi pentru ei tot mirosul este elementul care le trezeşte pofta de sex aproape instantaneu.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *