Cât de des e normal să te masturbezi?

Masturbarea este unul dintre cele mai normale şi naturale lucruri pe care le facem. Bărbaţii vorbesc mai deschis despre acest subiect şi din ce în ce mai multe femei recunosc faptul că îşi provoacă plăcere singure.

Dacă până acum doar se presupunea că bărbaţii se masturbează mai des decât noi, un studiu recent efectuat de Universitatea din Indiana a confirmat teoria conform căreia femeile o fac ceva mai rar decât sexul opus.

Astfel, doar 5% dintre femeile care au participat la studiu au declarat că se masturbează de mai mult de 4 ori pe săptămână, în timp ce la bărbaţi procentul a crescut până la 20,1%. E o diferenţă destul de mare, nu? Cât despre cei care se masturbează de câteva ori pe lună, procentele sunt asemănătoare: 21,5% în cazul femeilor şi 25,4% la bărbaţi.

Aceste date se referă la respondenţii din grupa de vârstă 25-29 de ani; la studiu au participat 5865 de adolescenţi şi adulţi cu vârste cuprinse între 14 şi 94 de ani. De asemenea, s-a observat că pe măsură de îmbătrânim, renunţăm uşor-uşor la masturbare, fie că suntem bărbaţi sau femei.

Nu se poate spune clar cât de des e normal să ne masturbăm, pentru că depinde de la persoană la persoană, însă şi în această situaţie putem vorbi de „prea mult”. Dacă o faci în intimitate şi pentru că nu ai un partener de sex nu se pot impune restricţii decât de libido. Dacă te exciţi des poţi să îţi oferi satisfacţie sigură de fiecare dată.

Masturbarea are nenumărate beneficii: îmbunătăţeşte starea de spirit, ameliorează insomnia, combate durerile menstruale şi migrenele, ajută la combaterea infecţiilor vaginale (datorită curăţării permanente a vaginului), echilibrează viaţa sexuală, întăreşte musculatura pelviană şi multe, multe altele. Cu alte cuvinte, nu ai niciun motiv concret pentru care să nu te masturbezi!

De multe ori, masturbarea poate fi chiar mai bună decât sexul: în primul rând, o poţi face (aproape) oricând ai chef, un partener nefiind necesar. Apoi, nu este nevoie să îţi cauţi o ţinută sexy şi să te epilezi, ci eşti gata de acţiune oricând! De asemenea, şansele să ajungi la orgasm sunt mult mai mari, pentru că ştii ce anume trebuie să faci pentru a-ţi oferi plăcere.

Cât despre metode, sunt destule, nu trebuie decât să încerci cât mai multe pentru a descoperi ce îţi place cel mai mult: să te atingi singură, un vibrator, un dildo sau poate chiar sub duş, totul depinde de tine.

Acestea fiind spuse, tu cât de des te autosatisfaci?

 

 

Sursă foto: pexels

13 comentarii
    1. Am avut mare noroc cu izolarea..făcusem o pauză vreo 20 de zile si cand am ajuns la orgasm nu am crezut vreodata ca pot exploda asa mult:)))

  1. Parerea mea este ca nu trebuie exagerat.Personal recomand nu mai mult de o data pe Saptamana.este timp sufiecient sa acumulezi dorinta si rezultatul poate fi direct exploziv.

  2. Dupa ani in sir de cautare am gasit solutia tre sa faceti asa: seara inainte de culcare freacari pula cu BICARBONAT DE SODIU vreo 5-10 minute, iti spun ca nu o sa mai va arda de laba vreo 2 zile, si repetati tratamentul pana nu mai simtiti nevoia, va garantez ca da rezultate oricat de dureros ar fi. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.