Cat de des ar trebui sa facem sex, potrivit unui studiu

Un nou studiu arată cât de des ar trebui să facem sex pentru a fi cu adevărat fericiți în relație.

Când te gândești la un cuplu fericit, presupui că partidele pasionale de sex au loc aproape pe toată durata zilei. Totuși, potrivit unui nou studiu, cele mai multe cupluri care se declară satisfăcute preferă să petreacă serile în pijmale, citind.

Ce NU le place bărbaților în pat

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au strâns informații de la peste 30,000 de persoane pe o durată de 40 de ani, pentru a afla dacă cei care se află într-o relație fericită fac mai mult sau mai puțin sex decât cei care se află într-o relație nefericită.

Deci, cât de des ar trebui să facem sex?

Rezultatele studiului arată că ar trebui să facem sex o dată pe săptămână pentru a fi fericiți. Acest lucru este valabil indiferent de vârstă, gen sau durata relației.

Cum îți poți da seama dacă ești bună la pat?

De ce suntem mai puțin fericiți dacă facem sex mai des? Nu se știe clar, dar autorii studiului notează că acele cupluri care cred că fac atât sex cât „este normal” sunt mai satisfăcute. Studii anterioare au arătat că multe persoane fac sex o dată pe săptămână, deci cuplurile consideră că așa este normal și sănătos, astfel încât se simt bine atunci când se pot compara cu altele.

Totodată, cercetătorii spun că rezultatele studiului nu reprezintă o regulă pe care orice cuplu trebuie să o respecte. Fiecare cuplu este diferit, iar comunicarea dintre parteneri este foarte importantă. Află ce își dorește partenerul tău, pentru a avea o viață sexuală, dar și o relație, satisfăcătoare.

 

*articol preluat din Cosmopolitan.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.