Cărți, experiențe și flori – cadourile cu care o cucerești de Ziua Îndrăgostiților

Potrivit studiilor internaționale, 88% dintre adulții cu vârsta peste 18 ani găsesc un motiv să sărbătorească ziua de 14 februarie. Cei mai mulți cumpără flori și ciocolată, însă în ultimii ani românii încearcă să fie mai îndrăzneți și să surprindă persoana iubită. Astfel, florile sunt comandate online și livrate la birou în buchete spectaculoase și, de multe ori, sunt însoțite de cadouri care au darul de a apropia și mai mult.

Zeci de mii de flori sunt comandate anual pentru livrare de Valentine’s Day, prin Floria.ro, mai mult de o treime fiind trandafiri. Anul acesta, prima comandă a fost plasată pe 15 ianuarie, iar în topul orașelor romantice conduc, alături de București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca și Timișoara. Cele mai multe flori vândute sunt trandafiri roșii, dar și roz, albi, nu doar în buchete impresionante, ci și alături de hortensii, lalele, minirosa și alte flori de sezon.

Pentru 14 februarie au fost plasate anul trecut peste 1.500 de comenzi, însumând peste 32.000 de flori, iar în ultimii 5 ani comenzile au crescut ca volum – de aproximativ 6 ori, iar ca valoare – de șapte ori. Nu doar online cererea este mare, ci și offline. De exemplu, 14 februarie se curăță, în medie, peste 5.000 de trandafiri într-o singură florărie, față de 300 cât se pregătesc pentru vânzare în mod obișnuit, a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Ziua Îndrăgostiților – un prilej de conectare în doi

Dacă bărbații aleg flori (50%), ciocolată sau alte dulciuri (40%) și plănuiesc o ieșire (64%), femeile abordează această sărbătoare diferit și preferă să ofere un cadou experiențial. Astfel, 1 femeie din 5 va face un cadou din această categorie, iar în general ele aleg experiențe de tipul relaxare în doi, la SPA, dar și degustări de ciocolată, de vin sau de cafea, în funcție de pasiunile comune. Potrivit Mastercard Love Index, românii au început să meargă și la hotel pentru a se relaxa (rezervările au crescut cu 53%) sau ies la o cină romantică (creștere cu 109%).

Am observat un trend ascendent, constant, în ultimii ani, bărbații echilibrează balanța cadourilor în această perioadă, ei dorind să ofere experiențe de cuplu, adesea escapade urbane – în orașul de reședință sau la munte, mai ales că anul acesta 14 februarie este într-o zi de vineri – care să conțină și o componentă surpriză: evadare din escape room, degustare de cafea, ciocolată sau vin, chiar relaxare la SPA pentru amândoi, a precizat Oana Pascu, fondator Complice.ro, magazin online de cadouri experiențiale.

Îndrăgostește-te de… o poveste

Indiferent dacă statusul relației tale este singur/ă, căsătort/ă, într-o relație, este complicat – de Ziua Îndrăgostiților Libris.ro te invită să te (re)îndrăgostești de lectură. Pentru inspirație, librăria online a alcătuit pentru Cosmopolitan un top al preferințelor și recomandărilor de carte în ton cu luna iubirii. Așa că dacă nu știi cum să-ți petreci weekendul de ZIua Îndrăgostiților, avem soluția pentru tine:

Top cele mai citite cărți cu și despre dragoste:

1. La cinci pasi de tine –  Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

2. Ajuta-ma sa nu dispar – Petronela Rotar

3. Ugly love. Despre fata urata a iubirii – Colleen Hoover

4. Fiica negustorului de matase – Dinah Jefferies

5. Strainul de langa mine – Irina Binder

6. Eu, cea de pe locul doi – Cezara Zamfir

7. Un bilet pentru Paris – Jojo Moyes

8. Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak

9. Eu, si totusi alta – trilogia Inainte sa te cunosc cartea III – Jojo Moyes

10. Tatiana si Alexander – Paullina Simons

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.