Care e legatura dintre fericirea in cuplu si calatorie?

Potrivit unui studiu publicat de U.S. Travel Association, cuplurile care obişnuiesc să călătorească împreună au o relaţie mai sănătoasă şi mai fericită, iar sexul este mai bun, faţă de cuplurile care nu fac acest lucru. 

Studiul a fost efectuat pentru a afla dacă (şi în ce măsură) călătoriile consolidează relaţiile între parteneri, iar la el au participat persoane de diferite vârste, etnii, orientări sexuale şi din diferite regiuni. Rezultatele sunt destul de interesante: se pare că cei care călătoresc alături de partenerul lor se simt mai împliniţi, se bucură de mai mult romantism, au o viaţă sexuală mai bună şi comunică mai bine cu partenerul.

Prima vacanta alaturi de iubitul tau

Motivele principale pentru care aceste lucruri se întâmplă sunt împărtăşirea obiectivelor şi a dorinţelor comune, experimentarea de lucruri noi împreună şi petrecerea timpului împreună.

De asemenea, 63% dintre cei care au participat la studiu au mărturisit că preferă o vacanţă scurtă de 2-3 zile în favoarea unui cadou, indiferent dacă acesta este dăruit cu sau fără un motiv şi indiferent de preţul său.

83% dintre respondenţii care obişnuiesc să călătorească împreună spun că încă există romantism în relaţia lor (chiar dacă aceasta dura de mulţi ani), iar mare parte dintre ei (73%) mărturisesc că aceste călătorii li se par romantice pentru că le petrec împreună.

Nu mai puţin de 75% dintre respondenţii care călătoresc adesea cu partenerul spun că au o viaţă sexuală foarte bună, iar 28% au mărturisit că sexul a devenit mai bun după ce au început să călătorească.

Mai mult, vacanţele au şi alte beneficii asupra noastră, unele dintre ele fiind: îmbunătăţirea stării generale, reducerea stresului sau creşterea concentrării şi abilităţii de a învăţa la copii.

Mulţi dintre noi nu călătorim atât de des precum ne-am dori, fie din lipsă de timp, fie din lipsă de bani. Din păcate, pierdem foarte multe experienţe în acest fel. Sugestia noastră este să călătoreşti şi tu mai des! 

Gândeşte-te chiar acum unde ai vrea să mergi, iar până la finalul anului pune destui bani deoparte pentru o vacanţă mai deosebită. Uită de banalele vacanţe pe litoralul românesc şi vizitează ţara întreagă, pentru că avem atât de multe destinaţii minunate, sau vizitează ţările la care ai visat dintotdeauna. Şi, bineînţeles, nu uita să îţi iei partenerul cu tine!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.