Capcane frecvente in cuplu

Un sondaj scotea la iveală că există o serie de capcane frecvente in cuplu care pot pune în pericol relaţia sau pe care o pot sabota definitiv. Iată care sunt acestea şi cum să le eviţi.

Într-o relaţie se poate vorbi de câteva aspecte delicate care pot ameninţa cuplul la un moment dat, de-a lungul vremii. Acestea sunt banii, infidelitatea, concepţiile radical diferite şi hobby-urile. Iată-le mai jos detaliate.

Banii

După ce aţi hotărât să vă mutaţi împreună sau dacă a trecut un an de relaţie, poate că e timpul să aveţi official acea discuţie despre bani. Cum vă manageriaţi veniturile în cuplu? Cum vă împărţiţi plata utilităţilor? Cum strângeţi bani de vacanţă? Aveţi planuri ferme pe termen lung? Vă veţi deschide un cont comun de economii? Toate aceste întrebări trebuie să îşi găsească deschis răspunsurile, pentru a nu vă trezi mai târziu că aveţi opinii diferite şi se iscă discuţii (neplăcute) pe teme de finanţe.

Infidelitatea

Uneori, şi cuplurile care ţi se păreau cele mai solide se pot confrunta cu adevărate pietre de hotar şi pot întâmpina probleme de loialitate. Nimeni nu spune că nu ţi se poate întâmpla – ţie sau iubitului tău –, să aveţi un crush pentru altcineva. Însă secretul este să nu îţi dai frâu fanteziilor şi să poţi să îţi apreciezi relaţia într-atât, încât să ştii sigur că nu merită să îţi înşeli iubitul sub nici o formă.

Parerile diferite

Cuplurile stabile şi împlinite au spus, conform mai multor statistici, că cele mai diferite opinii le aveau atunci când venea vorba de creşterea şi educaţia copiilor. Dacă nu ai încă nici un copil cu partenerul tău propune-i să discutaţi despre asta. Întreabă-l câţi copii vrea să aveţi, cât de mult înseamnă pentru el educaţia lor şi dacă e dispus să deschidă un fond de economii anticipat la naşterea acestora. Detaliile acestea vă vor scuti de multe certuri inutile pe viitor.

Pasiunile tale si ale lui

Partenerii unui cuplu nu trebuie musai să aibă aceleaşi pasiuni pentru activităţile din afara serviciului şi nici să aibă fix aceleaşi hobby-uri. Cheia este să îi accepţi iubitului tău pasiunile, dorinţele de a-şi petrece timpul liber şi să fiţi amândoi dispuşi să faceţi compromisuri. Nu se surpă pământul dacă accepţi să mergi cu el în drumeţii montane şi nici pentru el nu va fi un sacrificiu uriaş dacă te însoţeşte, măcar o dată pe lună la un spectacol sau la un vernisaj.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.