Când e ok să îți minți partenerul?

Sinceritatea e foarte importantă într-o relație, însă sunt momente în care poți păstra secrete față de partener. 

Comunicarea sinceră este baza unei relații sănătoase, dar chiar trebuie să îi spunem totul partenerului? Noi suntem de părere că nu. Iată care sunt situațiile în care e ok să îți minți partenerul.

Când vorbiți despre relațiile din trecut

Bărbații sunt sensibili când vine vorba despre acest subiect, mai ales când discutați despre sex. Orice bărbat vrea să știe că e cel mai bun la pat, că are un penis perfect sau că este diferit de orice alt bărbat pe care l-ai cunoscut vreodată. Evident, în cele mai multe cazuri acest lucru nu e adevărat și probabil știe și el asta. Totuși, nu strică să-i spui că e singurul care reușește să te aducă la orgasm atât de repede sau că, spre deosebire de foștii tăi, el chiar te înțelege și te ascultă.

Citește și: Top minciuni pe care bărbații le spun femeilor despre sex 

Ce părere ai despre prietenii lui

E imposibil să placi orice persoană pe care o cunoști, însă partenerul tău nu trebuie să știe orice lucru care te deranjează la prietenii săi. Bineînțeles, dacă unul dintre ei chiar te deranjează, e necesar să îi spui, dar nu-ți bate gura pentru nimicuri. Motivele superficiale pot fi trecute cu vederea, nu crezi?

Ce părere ai despre familia sa

Acesta e un subiect mai delicat decât prietenii, dar funcționează pe același principiu. Acceptă-i familia cu bune și cu rele și nu te plânge constant de ea. Există și situații în care partenerul nu se înțelege prea bine cu un membru al familiei, dar, chiar și așa, evită comentariile jignitoare.

Citește și: Minciuni pe care ți le spui într-o relație toxică

Când vă certați

Nu are rost să vă certați din nimicuri. Dacă vezi că partenerul se încăpățânează și continuă cearta, fii de acord cu el. Oricum peste o săptămână deja veți fi uitat cearta, chiar contează cine a avut ultimul cuvânt?

Când trece printr-o perioadă proastă

„Te înțeleg, trebuie să fie groaznic pentru tine…” – de fapt nu-l înțelegi 100%, însă empatia este importantă. Poate nu-l înțelegi deloc, de fapt. Poate că marea lui problemă este, de fapt, o prostie și știi că peste două-trei zile va fi ok. Însă ce e important e că el este afectat, deci fii alături de el.

Citește și: Greșeli nebănuite în cuplu 

Tu în ce situații crezi că e ok să îți minți partenerul?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.