Bărbații cu barbă sunt parteneri mai buni în relații, arată un studiu

Un studiu recent arată că, atunci când vine vorba de relații de lungă durată, femeile preferă un bărbat cu barbă.

Concluzia este sprijinită de un studiu condus de Barnaby Dixson și publicat în Journal of Evolutionary Biology. Se pare că bărbații care au barbă sunt considerați „long-term relationship material”, față de bărbații fără barbă, care nu sunt atât de doriți.

Citește și: De ce ne plac bărboșii? 

„Dar de ce? Dar cum?”, te întrebi. O barbă, pentru că acoperă mare parte din față, schimbă înfățișarea. Astfel, chipul nu mai are nici trăsături feminine, nici masculine. Cu alte cuvinte, femeile participante la studiu nu își doresc un bărbat prea feminin sau prea masculin. În plus, părul facial indică testosteron, iar testosteronul indică maturitate. Și ce femeie nu își dorește un bărbat matur?

În schimb, bărbații fără barbă sunt preferați pentru o aventură de o noapte. În urma acestui studiu, se pare că atunci când o femeie cunoaște un bărbat cu trăsături masculine îl consideră neserios.

Citește și: Ce probleme întâlnești dacă iubitul are barbă 

Interesant este că la acest studiu au participat 8520 de femei, dintre care 8520 de femei au spus că preferă un bărbat cu barbă. Adică toate, da. Concluzia e destul de clara, nu-i așa?

Tu ce bărbați preferi? Cu sau fără barbă?

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor Daisy Keens)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.