Banii iti distrug relatia?

Cina a fost atat de romantica, incat mai ai putin si te ciupesti ca sa vezi daca nu cumva visezi. Dar vine momentul nu tocmai placut al notei de plata. Va uitati unul la altul si va intrebati din priviri: Oare cine scoate banii din portofel de data asta? Il asiguri imediat ca preferi sa-l cinstesti tu in aceasta seara.

Multor femei li se pare foarte normal sa plateasca consumatia la restaurant sau bar in locul barbatilor lor, aceasta decizie venind cat se poate de natural, fara nicio remuscare. „Nu mai este ceva neobisnuit ca femeile sa castige mai mult decat partenerii lor. Dar societatea inca le impune barbatilor sa fie stalpii financiari ai familiei, asa ca multe alte fete sunt frustrate de faptul ca iubitii lor nu se ridica la standardele lor banesti”, sustine psihologul Jackie Black, autor al „Meeting Your Match”.

Indiferent de varsta, ca au 20 si ceva sau 30 si un pic, fetele moderne se pot intretine singure, asa ca nevoia de a avea un barbat langa ele, strict din punct de vedere financiar, este artificiala. „Suntem mai independente ca niciodata, dar multe femei inca simt nevoia de protectie din partea barbatului”, explica psihoterapeutul Susan Axtell.

Nu e cazul sa intri la idei! Nu insiram frivolitati si nu spunem ca suntem toate niste materialiste aflate intr-o permanenta goana dupa banii barbatilor.

Din punct de vedere psihologic, nu lipsa banilor e motivul principal pentru care o fata nu se simte ocrotita. De asta poti fi sigura! „Daca tu esti tot timpul pe primul loc in toate, s-ar putea sa nu te simti protejata sau dorita”, spune Susan. „In cele mai multe cazuri, problema banilor rasare doar ca un pretext, atunci cand exista deja multe alte divergente de cuplu care au dus la un impas al relatiei”, ne explica psihologul Christine Whelman.

O fata ar putea spune ca o deranjeaza faptul ca iubitul ei nu castiga cat ea in momentul in care se simte neglijata din punct de vedere emotional sau cand i se pare ca partenerul nu o sustine destul de mult pentru a se „propulsa” in viata profesionala.

Daca chiar vrei sa rezolvi problema, nu diminua din importanta pe care o are iubitul tau in relatie, preluand mare parte dintre „atributii”. Spune-i ca il admiri pentru cat munceste si ca te simti foarte bine cu el, dar ca ai vrea ca amandoi sa contribuiti cat de mult puteti, nu numai financiar, ci si emotional pentru ca totul sa mearga bine – ca ti-ai dori sa aveti grija unul de altul. Dupa aceea, poti decide si singura cat de mult „cantareste” partea financiara in relatia voastra.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.