Amica lui: prietena sau adversara mea?

Te mindresti ca relatia cu iubitul tau e bazata pe un fundament generos de comunicare, iar increderea ocupa, fara exceptie, locul ei in primul rind. Amicitia lui cu alta fata te cam face sa ai indoieli: te insala cu ea sau chiar au o legatura… fraterna inca din copilarie? Dintre doua rele, nici una… nu trebuie sa fie cea reala.

Inainte de a sari, metaforic vorbind, la jugulara respectivei si de a-ti incerca biciul pe iubit, lasa (macar pentru putin timp) gelozia la o parte si ia in considerare o a treia varianta. Cea in care iubitul tau – capabil sa pastreze o legatura platonica cu o alta femeie – cere ajutorul respectivei pentru a-si asigura bunul mers al relatiei cu tine. Da, ai auzit bine.

Fara implicatii sexuale (mai sint si exceptii nefericite), dar mustind a marturisiri sincere, prietenia cu amica de spovedanii vaicarite poate fi interpretata si ca… serviciu contra serviciu – el afla de la ea lucruri „femeiesti”, iar ea descopera, prin intermediul lui, ce e cu adevarat in mintea barbatilor. Nu te zburli ca o felina ce-si manifesta in exces simtul proprietatii.

Fii rezonabila si acorda-i prezumtia de nevinovatie – de ce sa pui raul inaintea binelui considerind ca iubitul tau in tretine cu respectiva mai mult decit niste discutii „filosofice”?

Parcurge situatiile imaginate de COSMO si afla-ti „incadrarea”.

Cazul #1: O noua „stea” pe firmament

Numeri ani buni de relatie cu iubitul tau (uneori, insa, si citeva luni iti pot parea deja ani), dar la un moment dat sesizezi o „neregula”. Al tau parca se fofileaza (stingaci) de linga tine in timp ce urmariti serialul tau preferat, pentru a ateriza in fata calculatorului.

„Nu-i satul de zece ore de privit in ecranul PC-ului?” , te intrebi si, normal, devii suspicioasa. Cu atitea tipuri de messenger-uri si chat-room- uri matrimoniale ce-l iscodesc pe iubitul tau, cine stie cum l-ar lua valul.

De fapt, chiar l-a luat, pentru ca ai aflat de curind ca el are o „amica” pe net. Tu adormeai noaptea cu mina pe telecomanda, in timp ce el se chinuia sa tasteze fara zgomot, dar inversunat, cu ochii in PC. I-ai cerut explicatii si, sigur ca da, ai „atentat” la e-mailurile lui, spargind parole si furisindu-te in foldere codate.

Cum era de asteptat, nu te simti mai linistita dupa ce-a venit si raspunsul lui: „E o colega cu care tot lucrez la un proiect si trebuie sa fim in contact si-n afara serviciului”. In cazul in care chiar a cunoscut pe cineva, primul pas e probabil sa faca schimb de adrese de messenger – acolo discuta in secret, nu (prea) ramin „urme”.

In plus, schimbul de replici pe un astfel de canal de comunicare pare intotdeauna istet si antrenant. Rezulta ca „preludiul” este demarat. De aici pina la o reala intilnire… pot fi mai multi pasi, in functie de cit curaj are iubitul tau si de ce-i lipseste in relatia cu tine. Apropo de asta: el poate cauta altceva daca se simte neglijat sexual, dar nu numai.

Imaginea de macho man e doar o fatada pentru restul lumii, de fapt el are nevoie – ca si tine – sa fie ascultat, sfatuit si sa te simta aproape (nu numai fizic). Iar daca pe parcursul relatiei voastre ii „reduci” portia de sex, il poti impinge de fapt sa-ti caute o inlocuitoare.

Si, in general, situatia se petrece la fel in toate cazurile: dupa ce a cunoscut pe altcineva (intimplator sau cautind-o), incep sa discute ca un „cuplu” de amici care se cunosc dintotdeauna, ajung foarte rapid la detalii intime despre relatiile amindurora (asta daca e si cazul ei), dar doar pentru ca, in final, sa „dezbata” in pat.

Cazul #2: Amica lui, veterana

Dar daca atunci cind ti-ai intilnit actualul iubit ti s-a facut cunostinta, la scurt timp, si cu prietena lui „de-o viata”? Da, cu care are o relatie platonica. La inceput, desi te deranja ideea, nu iti permiteai sa vociferezi.

Acum, dupa ce relatia voastra a prins avint, esti, cu atit mai mult, geloasa si-ti vine sa-i interzici sa se mai vada cu respectiva – „Daca voi faceti si altceva pe linga palavragit?!”. In astfel de cazuri, nu prea ai de ales, din pacate.

Dar totusi si aici se identifica doua posibile situatii. Una ar fi ca respectiva amica sa-i fie amica si atit. Te strimbi neincrezatoare? Nu subestima barbatii chiar asa – unii chiar sint capabili de monogamie si pot mentine legaturi platonice cu persoane de sex opus.

Asta nu exclude insa varianta ca se simt si atrasi fizic de res pectiva. Doar ca nu-si pun in practica… imaginatia. Roaga-l sa-ti povesteasca despre ea si fa-o in repetate rinduri. Doar ca masura de pre cautie, remarca daca o descrie pe ea sau relatia lor la fel de fiecare data – daca se intimpla sa adauge sau sa scoata noi elemente, poti lua in calcul faptul ca te minte.

Daca vorbeste deschis despre ea si propune intilniri la care sa iei si tu parte, nu e nimic „putred”. In plus, nu te arata geloasa, pentru ca nu e rivala ta. Nu se pune problema ca-l impartiti, ci fiecare dintre voi are locul bine stabilit in inima lui. Poate-o cunoaste din copilarie, de pe strada bunicilor, sau poate s-au imprietenit in liceu, cind dirigul i-a pus in aceeasi banca.

Si da, pur si simplu, niciodata nu s-a intimplat nimic sexual intre ei. Ce, tu nu ai avut amici cu care sa nu te culci? Cealalta situatie este posibilitatea ca iubitul tau si amica lui „stabila” sa fi avut totusi o implicare sexuala. Mai concret, e posibil ca ei sa fi fost impreuna la un moment dat si, atunci cind s-au despartit, au ramas buni prieteni.

Chiar daca te irita ideea ca o femeie cu care s-a culcat barbatul tau in trecut inca mai tine legatura cu el, repeta-ti ca prezentul lui esti tu, pina o sa-ti fie foarte clar.

Treci peste acest detaliu, in caz ca se potriveste situatiei tale, si nu-l condamna pentru ca mai are nevoie si de altcineva cu care sa discute chestii mai delicate (gasca lui de baieti l-ar lua la misto, iar tu e posibil sa nu-l intelegi mereu si sa nu fii obiectiva).

Cazul #3: Mantaua de vreme rea

E suparator si nu numai, dar unii barbati chiar au obiceiul sa-si mentina o „portita” deschisa catre… camera altor femei chiar daca sint cuplati si totul merge ca pe roate.

De ce? Pentru ca vor ei sa fie siguri ca, in cazul unei subite despartiri ireconciliabile, au incotro sa se indrepte pentru a-si obloji ranile. Si, pentru a-si pastra active contactele, el trebuie sa asigure o relatie permanenta cu respectiva (care dintre noi accepta sa fie sunata din senin pentru o partida, ca asa are el chef?).

Doar ca in aceasta situatie, probabil o va face pe ascuns, departe de ochii si urechile tale. In caz ca-l descoperi, ce-o sa-ti spuna? Stiindu-se oarecum cu musca pe caciula (din punct de vedere moral), nu va fi in stare sa elaboreze o explicatie veridica si o va da in bara.

Bineinteles, „portita” de care are grija pentru cazuri de extrema urgenta pe viitor poate fi si „portita” al carei „prag” il calca, ocazional, in acelasi timp cit este cu tine.

Din fericire, femeile dispun de un fler nativ, asa ca daca-ti pui capul la contributie, sigur ii poti deconspira eventuala aventura. Mai mult, cred ca-l stii destul de bine deja si poti sa-ti dai seama daca se incadreaza sau nu in genul care „joaca” pe doua fronturi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.