Alchimia intimității – cheia relațiilor de succes?

Indiferent prin ce perioade a trecut umanitatea de-a lungul istoriei, un singur lucru a rămas constant: căutarea acelor mici secrete, rețete, modalități prin care putem avea relații sănătoase, de succes, care să ne facă fericiți. Sau altfel spus, dorința noastră de necuantificat pentru a ne înțelege pe noi înșine și pe ceilalți în procesul magic al iubirii.

O relație de succes poate fi motorul unei vieți echilibrate, dar pe cât de ușoară pare uneori senzația de îndrăgostire, pe atât de dificil poate fi să o întreținem pe termen lung.

Dacă romanticii de altădată ar vedea unde am ajuns cu analiza relațiilor de iubire, s-ar minuna. Cum, nu este vorba doar despre pasiunea nebună care există de la sine sau nu există?! Se pare că nu, doar dacă ne uităm la cât de multe cărți s-au scris despre cum ne putem construi intimitatea în cuplu sau dacă accesăm unul dintre cursurile cu o astfel de temă.

Și, oricât de pragmatic și fără nicio legătură cu iubirea ar părea, s-ar putea ca tocmai o anume disciplină a iubirii și pasiunii să fie exact cheia unei relații de succes. Aparent paradoxal, tocmai grija rațională față de tot ceea ce implică intimitatea dintre doi oameni ține focul pasiunii aprins. „Deși relațiile de succes sunt, în general, percepute ca fiind rezultatul norocului, a unei chimii intense sau a comodității, împlinirea din viața intimă este de fapt determinată de legile iubirii. Descoperirea modului de a îmbunătăți abilitățile de relaționare și observarea Disciplinelor Iubirii și Pasiunii în practică pot consolida relațiile oamenilor”, ne confirmă coach Ileana și Alexandru Mitu de la Intimacy Alchemists.

Cei doi parteneri au lansat programul online de cuplu „Bring back the butterflies”, primul proiect de acest tip destinat celor care doresc să exploreze secretele relațiilor bazate pe o profundă conștientizare și intimitate. Programul abordează Iubirea și Pasiunea ca Discipline formate din abilități ce pot fi învățate, cultivate și stăpânite cu ușurință. Sesiunile încep pe data de 11 Ianuarie 2021, sunt disponibile în țară și internațional pentru grupuri de 10 participanți, și oferă susținere în momente de stres, incertitudine și schimbare.

relatie de succes
Foto: Becca Tapert/ Unsplash

Citește și: Incompatibili, dar împreună?

Mai multă intimitate – mai multă bunăstare

Procesul creat de cei doi coach dezvăluie cum mai multă intimitate, atât în cadrul locului de muncă, cât și acasă, poate întări relațiile interumane, spori nivelul de încredere și iertare, precum și starea de bunăstare și împlinire. Cunoștințele dobândite pot fi aplicate oricărui tip de relație dezvoltată pe parcursul vieții. Pentru a crea o experiență cu adevărat captivantă, participanții vor fi îndrumați să vorbească și despre ce a rămas nevorbit, pentru că aceasta este adevărata sursă a schimbării.

Programul are loc timp de patru săptămâni, fiecare fiind alocată unei teme diferite: săptămâna 1 – „Încotro?”; săptămâna 2 – „Nevoi și emoții”; săptămâna 3 –  „A iubi pur și simplu, indiferent de rezultat”; săptămâna 4 – „Dezbracă-te”. Pe parcurs, membrii vor avea ocazia să exploreze în detaliu fiecare subiect și să aplice ce învață prin exerciții interactive. Odată ce descoperă toate fațetele relațiilor și identifică care sunt cele relevante statutului lor, oamenii pot începe procesul de schimbare cu mai multă intenție. Pentru a construi  încredere și un cerc de vulnerabilitate, ei trebuie să învețe despre nevoile umane și cum să le stăpânească cu ușurință atât pentru beneficiul propriu, dar și al celorlalți. De aici, următorul pas este cunoașterea emoțiilor pentru a le putea elimina pe cele ce formează tipare negative și dăunătoare.

Cea de-a treia săptămână se concentrează pe înțelegerea Disciplinei de „A iubi pur și simplu, indiferent de rezultat: puterea iubirii, adorației și laudei”, pentru susținerea oameni în luarea unui angajament echitabil pe termen lung. În cele din urmă, participanții vor începe să-și canalizeze atenția spre construirea încrederii și reconstruirea relației lor cu ajutorul puterii interioare, înfruntând cele mai adânci frici și oferind ceea ce partenerii lor au nevoie de fapt.

Citește și: Ne face căsătoria mai posesivi într-o relație de cuplu?

Ileana și Alexandru Mitu

Fondatorii programului, Ileana și Alexandru, și-au unit forțele pentru a desființa normele tradiționale și stereotipurile printr-o abordare diferită a coaching-ului. Experiențele lor de viață, precum depășirea bolii, separării, depresiei și momentelor de răscruce sunt asemănătoare și oferă valoare reală celor care se înscrie în program.

După ani de zile în care drumurile celor doi nu s-au intersectat profesional, atât Ileana, cât și Alexandru au decis să facă pasul de a-și urma adevărata chemare: „Noi credem că evoluția poate avea loc doar într-o relație. Acolo se află potențialul de creștere și sursa iluminării. Odată ce am acceptat că în relația noastră nu există un monstru cu care trebuie să ne luptăm, ci doar noi, am început să fim pe drumul cel bun. Suntem aici pentru a ne da mai departe povestea și a învăța pe ceilalți ceea ce și noi suntem aici să învățăm. Valoarea noastră constă în a fi profesor și elev în același timp”, adaugă Ileana.

Prin proiectele lor, ei promovează și egalitatea sexelor și construirea unei fundații sociale care să nu propage idei de feminism sau masculinitate toxice, ci o șansă egală de a crește și evolua, indiferent de sex.

relatie
Intimacy Alchemists

Programul „Bring back the butterflies” oferă membrilor și accesul la un grup privat, unde pot vorbi despre greutățile și progresul lor, dar și primi feedback de la ambii instructori, totul pentru o investiție de 500 EUR.

Înscrierea se realizează prin următorul link: BBB – Programul de relaționare online – Bring back the butterflies – Intimacy Alchemists.

Citește și: Blocaje comportamentale și emoționale. Cauze și soluții

FOTO: Priscilla Du Preez pe Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.