Ai un iubit workaholic? Iata cum sa iti salvezi relatia.

E singura voastră zi liberă şi chiar atunci el dă o fugă până la birou pentru… câteva ore? Iată cum să îl înţelegi.

Deadline-uri strânse, laptop încins, telefon mobil ţinut în permanenţă în priză şi prânzuri luate de-a valma, pe tastatura computerului – spune sincer, şi partenerul tău se aseamănă foarte mult acestei descrieri? Dacă da, nu îl condamna şi, mai ales, nu presupune fără să ai dovezi că poate are o aventură şi că te minte. Tipii sunt foarte sensibili când vine vorba să îi arăţi cu degetul şi să îi acuzi de tot felul de chestii nesincere – oh, da! –, aşa că ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să îţi zdruncini din temelii relaţia (eventual şi degeaba). Dacă ai un iubit workaholic… cu alte cuvinte, „căsătorit“ cu munca sa, iar ţie ţi-e teamă să nu îţi pună relaţia de cuplu în pericol, citeşte mai jos. COSMO îţi indică ce abordări să ai pentru a aşeza lucrurile pe făgaşul normal.

 

Ai răbdare

Ştim, răbdarea este o virtute, dar dacă îţi iubeşti şi îţi respecţi cu adevărat partenerul, îi vei aprecia munca, dar şi efortul pe care îl depune pentru a obţine rezultate foarte bune. În plus, cine nu îşi doreşte un bărbat ambiţios şi cu planuri mari de viitor? Alocă-i timpul necesar pentru a-şi termina treburile, chiar dacă asta înseamnă să sacrificaţi din orele dedicate cuplului vostru. Propune-i ca o seară pe săptămână să fie doar a voastră, departe de sonerii de telefon agasante şi pagini web de lecturat.

 

Ai eleganţă

Reţine că bărbaţii pur şi simplu urăsc să audă cum partenera lor se plânge mereu de ei, le reproşează sau îi ceartă din pricina unui lucru pe care nu l-au făcut sau mai rău, nu l-au făcut bine. Adoptă o atitudine blândă şi, atunci când îl observi copleşit de muncă, sugerează-i că îţi oferi ajutorul. Chiar dacă nu te va împovăra cu task-uri propriu-zise, va aprecia că îl susţii şi din punct de vedere profesional.

 

Vino cu idei

Normal că nu trebuie să fii doar tu cea care vine cu propuneri despre unde să mergeţi şi ce să mai faceţi în timpul vostru liber. Dar dacă tocmai asta vă lipseşte – momentul acela în care sunteţi doar voi doi şi atât -, atunci ocupă-te să îl creezi. Spune-i tipului tău că acorzi importanţa cuvenită jobului său şi că îi apreciezi implicarea, dar roagă-l să privească la fel de preocupat şi timpul pe care îl petrece doar cu tine. Discutaţi împreună ce program preferaţi să aveţi în următorul week-end sau ce film merită să îl vedeţi şi sub nici o formă nu anulaţi decizia luată. Pentru a putea să îţi salvezi relaţia este nevoie de implicarea amândurora, nu-i aşa?

Spune-ne într-un comentariu care este trucul tău pentru a-ţi menţine relaţia împlinită!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise