Ai un iubit imatur?

Ești înnebunită după iubitul tău, însă trebuie să recunoști că uneori te scoate din minți cu tot felul de „texte” de puber și preocupări care mai de care mai puerile. Ei bine, ce-i de făcut?

Iată că fac ei ce fac și reușesc până la urmă să constituie subiect de studiu pentru oamenii de știință chiar și pe teme atât de… copilăroase precum imaturitatea. Filiala britanică a companiei Nickelodeon a efectuat anul trecut un sondaj pe tema diferențelor de maturitate dintre sexe, cu scopul de a marca debutul pe TV al unui serial de comedie local. Rezultatele au arătat negru pe alb că bărbații încep să devină, hm, “bărbați” abia după vârsta de 35 de ani. Iar, din păcate, în fruntea topului celor mai imature apucături masculine (sesizate de femeile intervievate asupra acestei chestiuni) s-a detașat net amuzamentul neobosit al bărbaților legat de propriile gaze intestinale și râgâituri sonore. Atââât!

Dar, fiindcă nu am vrut ca lucrurile să capete… ăăă… un aer științific așa de rigid, am stabilit împreună cu câteva dintre cititoarele COSMO o listă informală de comportamente infantile ale partenerilor noștri. Sociologul Gabriela Militaru a citit confesiunile voastre și a propus o rezolvare rezonabilă pentru fiecare ipostază în parte, antrenându-ne, în același timp, în arta de a ne aborda partenerii așa încât să nu le „șifonăm” orgoliile prețioase.

Barbatii si imaturitatea

Astfel, pornind de la premisa că-l iubești și vrei să-l păstrezi, acordând (încă) o șansă relației voastre, primul pas constructiv ar fi să îl convoci pe iubitul tău la o discuție. „Spune-i sincer ce anume te deranjează în atitudinea sau comportamentul lui, dar fără să fii acuzatoare sau ironică”, te încurajează sociologul. Felul în care el va răspunde la această invitație de a discuta arată măsura în care este interesat de ceea ce te supără pe tine și cât de mult își dorește ca relația voastră să funcționeze. „Este foarte important să știi ce dorești tu și, în funcție de asta, să impui, în mod elegant, câteva limite de care el să fie conștient. Atitudinea ta nu trebuie să-i sugereze că i-ai restricționa plăcerile, ci că alegerile pe care le face vă pot situa într-o relație cu care tu nu te simți confortabil”, punctează Gabriela Militaru. Am băgat la cap, acum… la atac!

A făcut ceee?!

„Prietenul meu e navigator, are 31 de ani și când vine acasă din voiaj stă numai pe calculator! Cel puțin șase ore pe zi nu se mișcă din fața monitorului, iar apoi se trântește pe canapea și încinge tableta. Nu știu cum să-l conving să se facă… util prin casă!” – Adelina, 28

Sfatul expertului “În cazul în care el adoră jocurile pe calculator și acestea îi ocupă tot timpul liber pe care ar putea să-l împartă și cu tine, ai două posibilități: fie joci și tu jocurile respective (cu condiția ca și ție să-ți placă), fie îi pui în vedere că recreația lui pare mai importantă ca tine și îi dai un ultimatum.”

Nota COSMO: Rămânem la ideea că ar trebui să vezi și tu de ce este Star Wars atââât de amuzant. Măcar încearcă.

A făcut ceee?!

„De câte ori încerc să port cu el o discuție serioasă, prietenul meu îmi reproșează că iarăși mi-am ales momentul potrivit și, pur și simplu, pleacă de lângă mine sau iese din casă. Mă exasperează!” – Otilia, 32

Sfatul expertului “Dacă evită orice fel de discuție pe care tu o consideri serioasă fără să motiveze eschiva, comportamentul lui poate să sugereze că aveți viziuni diferite despre ce este important și, mai ales, că el nu dorește ca relația voastră să evolueze.”

Specimen nou la orizont – Barbatul Omega

Nota COSMO: Investighează mai îndeaproape problema. Conștientizează la rece situația voastră și nu te minți nici o clipă.

A făcut ceee?!

„După o relație de trei luni, ne-am despărțit. La câteva zile, am sesizat șocată că m-a scos de pe lista de prieteni pe Facebook. În trei săptămâni ne-am împăcat și m-a adăugat iar. Până când însă? Port încă un gust amar…” – Ruxandra, 26

Sfatul expertului “Dacă el decide să îți dea unfriend este posibil să fie atât de afectat de terminarea relației voastre de cuplu, încât să nu dorească să vizualizeze eventualele tale postări de la piscină sau din club, evenimente la care el nu mai este invitat.”

Nota COSMO: Fii sigură că judeci lucrurile corect și nu face presupuneri sau supoziții fără o bază certă.

A făcut ceee?! 

„Atât eu, cât și logodnicul meu împlinim 32 de ani în iarnă, însă la fiecare aniversare el ajunge să povestească prietenilor, printre suspine de râs, despre chefurile din facultate și cum vecinii chemau poliția după un bairam “epic” la care participa pe vremea când era single. Mă simt jenată!” – Adelina, 31

Sfatul expertului „A povesti despre chefurile din facultate nu reprezintă altceva decât modul bărbaților de a retrăi ceea ce ei consideră a fi “ale tinereții valuri”. În cazul în care iubitul tău transformă orice întâlnire cu prietenii într-o nostalgie despre trecut îi poți sugera că poate avea oricând o astfel de petrecere, de care se poate bucura în timp real.”

Nota COSMO: Fă-ți curaj și tachinează-l! Tipii apreciază asta, chiar dacă nu sunt capabili să o recunoască de față cu tine.

A făcut ceee?! 

„De câte ori e de față la anumite discuții, cu alți amici sau cu prieteni comuni, pe teme de alăptat, naștere naturală, investigații medicale delicate, începe să se strâmbe a scârbă și chiar scapă câteva onomatopee sugestive. Îmi vine să-i bag o suzetă în gură și să-l trimit la culcărică!” – Alina, 27

Ce am invatat despre barbati fiind one of the guys

Sfatul expertului “Când vine vorba de subiecte legate de intimitatea femeilor, bărbații pot fi destul de reticenți. Este foarte important să îți dai seama cât de explicită ești tu în aceste discuții, dacă nu cumva exagerezi cu amănuntele în timp ce el ar vrea să se păstreze o urmă de mister asupra acestor aspecte. Însă dacă nu s-a obișnuit până acum cu ideea de ciclu menstrual feminin, poate că are nevoie să își reamintească faptul că are o relație cu o fată.” 

Nota COSMO: Bărbații detestă asemenea conversații și sunt sensibili la ideea de durerea fizică. Nu-l mai chinui cu detaliile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.