Afla de ce este bine sa ai prieteni barbati

Pe unii bărbaţi îi deranjează dacă partenera lor are mulţi prieteni de sex masculin, dar se pare că acest lucru lucrează în avantajul tău. Un studiu publicat recent în „Journal of Comparative Psychology” arată că bărbaţii sunt mai atraşi de partenerele lor dacă suspectează, chiar şi în subconştient, că aceasta ar putea să îi înşele.

Ce se intampla cu corpul tau cand te indragostestiCercetătorii au discutat cu 400 de bărbaţi ce se aflau în acel moment într-o relaţie, întrebându-i cât de atrativă li se pare partenera lor, câţi prieteni bărbaţi are aceasta şi cât de atractivă le se pare lor femeia în cauză.

Studiul a arătat că bărbaţii care se află într-o relaţie cu o femeie care e mereu înconjurată de alţi bărbaţi o văd ca fiind mai atractivă decât cei care sunt într-o relaţie cu o tipă care are mai mult prietene.

Este posibila relatia cu un tip gelos?

Michael Pham explică de ce se întâmplă acest lucru: „Bărbaţii sunt mai atraşi de partenerele lor dacă estimează o probabilitate mai mare de infidelitate. Asta nu înseamnă că vor ca femeia să îi înşele, însă ei vor (în mod conştient sau nu) să facă sex cu ea mai des, pentru a intra în competiţie cu restul.”

Bineînţeles, nu îţi recomandăm să te înconjori de alţi bărbaţi în încercarea de a-l face gelos pe iubitul tău, dar rezultatele studiului sunt destul de interesante. Pham crede că este necesar să echilibrăm gelozia partenerului pentru o viaţă sexuală mai reuşită, dar în acelaşi timp să avem grijă să îi arătăm cât de mult îl apreciem şi cât de importantă este relaţia.

Tu obişnuieşti să încerci să îţi faci partenerul gelos? Dacă da, relaţia ta a devenit mai bună în acest fel?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.