5 mituri despre dragoste din comediile romantice

În urmă cu câțiva ani, un sondaj la care au participat 1000 de adulți a arătat că peste jumătate din ei consideră că ideea de relație ideală le-a fost schimbată sau „ruinată” din cauza comediilor romantice.

Aceste filme chiar au creat niște mituri despre dragoste care se aplică doar la scenariile de la Hollywood, însă multe persoane le iau de bune.Iată care sunt cele mai comune mituri despre dragoste prezentate în comediile romantice, dar și adevărul din spatele lor.

Mitul #1: Simți când ți-ai cunoscut „alesul”

…iar relația este absolut perfectă. Din păcate, realitatea nu funcționează așa. Sigur, putem cunoaște un bărbat cu care suntem compatibile, iar relația poate părea diferită față de altele pe care le-ai avut, dar asta nu înseamnă nimic. Pentru a menține relația, e nevoie de eforturi din partea ambiilor parteneri, de respect, încredere, sinceritate și susținere. Doar pentru că simți că el este un tip special nu înseamnă că vei rămâne toată viața cu el și veți fii întotdeauna fericiți.

Citește și: 5 greșeli de comunicare în cuplu 

Mitul #2: O schimbare de look îl va face să se îndrăgostească de tine

Din păcate, multe femei cred că funcționează, motiv pentru care își schimbă complet stilul vestimentar, machiajul sau coafura în ideea că bărbatul de care sunt îndrăgostite le va iubi din senin.

Bineînțeles, în filme acest lucru este prezentat chiar și mai superficial (dacă se poate!): imediat cum protagonista își dă jos ochelarii de vedere și își desface părul, arată brusc ca un fotomodel, iar tipul popular decide că vrea să aibă o relație cu el. Nope, asta nu se întâmplă în viața reală!

Mitul #3: După o ceartă, partenerul/fostul te va urma oriunde

V-ați certat, așa că ai decis să te muți în altă țară (a făcut vreodată cineva asta?!), dar, ce să vezi? El te așteaptă la aeroport cu un buchet imens de flori. I-ai dat o palmă și ai fugit supărată din casă, eventual prin ploaie? Te uiți în spate și acolo este el, fugind după tine, implorându-te să îl ierți.

În realitate, majoritatea bărbaților preferă să rămână acasă cu o pizza și să-și verse amarul într-o bere-două.

Citește și: Vrei să se îndrăgostească de tine? 

Mitul #4: Bărbații fac mereu gesturi mărețe pentru a cuceri o femeie

Renunță la job-ul lui foarte bine plătit pentru a se muta în alt oraș după tine, unde cel mai probabil va muri de foame pentru că nu-și va găsi prea repede un alt loc de muncă. Dar nu contează, pentru că cel mai important pentru el e să fie alături de tine! Să fim serioși, în viața reală ne bucurăm dacă un tip preferă să iasă cu noi în oraș în loc să joace jocuri video o seară.

Mitul #5: E normal să urmărești o persoană de care ești interesat

Cunoști pe de rost tot ce a postat vreodată pe Facebook și Instagram, știi unde locuiește, știi ce baruri frecventează etc. Nu e nimic romantic în a fi un stalker… decât în comediile romantice!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.