8 mituri despre barbati

Unele adevăruri despre bărbați sunt evidente: le place sexul oral și berea rece. Dar majoritatea sunt, de fapt, sunt niște exagerări fără niciun fundament.

Mitul 1. Bărbații vor să fie cei care te cuceresc

AdevărulPoți să-l numești Efectul Clooney, dar în ziua de astăzi bărbații preferă femeile încrezătoare și educate (în genul lui Amal, mai degrabă decât în genul lui Marilyn). Cei de la match.com au întrebat mai bine de 5.600 de bărbați și femei ce părere au despre subiecte ca iubirea, sexul și relațiile și 90% din bărbați au recunoscut că nu-i deranjează ca femeia să fie cea care face primul pas și îi invită în oraș. (Foarte bine, pentru că, serios acum, suntem în anul 2015.) 

Mitul 2. Bărbații vor doar sex fără obligații

Adevărul

Nu toți bărbații vor sex fără compromisuri, și chiar dacă vor, asta nu înseamnă că doar asta își doresc. ”Ca multe alte trăsături de personalitate – de exemplu, extraversiunea – interesul în sexul de ocazie variază foarte amult atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor”, spune Zhana Vrangalova, profesor doctor. ”Pe unii bărbați nu-i interesează de loc. Pe unii îi interesează doar în anumite momente ale vieții.” Lucrul pe care trebuie să-l reținem de aici e că, doar pentru că unei persoane îi place sexul fără obligații nu înseamnă că nu-l interesează iubirea sau relațiile. Un lucru nu-l exclude pe altul, și e foarte posibil să-ți dorești ambele lucruri.

6 mituri despre sex

Mitul 3. Bărbații nu au un ceas biologic

Adevărul

”Ambele sexe formează legături emoționale, se îndrăgostesc și își doresc să facă copii – mai ales înainte de 40 de ani – și să-i facă și să-i crească”, explică Helen Fisher, antropolog și biolog. ”Bărbații își doresc chestia asta la fel de mult ca femeile.”

Mitul 4. Picioare late = Penis mare

Adevărul

Din păcate, nu există absolut nicio dovadă științifică pentru chestia asta. Cât poartă la picior (sau cât de mari are palmele sau nasul) nu e un indiciu pentru cât de dotat este în pantaloni. ”Cred că astea sunt pur și simplu legende urbane”, spune Stephen Snyder, medic și terapeut sexual.

Mitul 5. Bărbații nu vor relații serioase

Adevărul

Nimic mai neadevrat, spune Fisher. ”Bărbații vor să prezinte partenera prietenilor și familiei mai repede decât vor femeile, le plac dovezile publice de afecțiune mai mult și vor să se mute împreună mai repede.” Luați-o ușor, băieți! E un motiv biologic foarte interesant pentru care se întâmplă asta. Pentru că femeile sunt ”purtătoarele oului” (adică rămânem însărcinate), bărbații sunt setați biologic să se îndrăgostească mai repede și să scoată femeia de pe piață înainte să vină un altul să o fure. Deci de ce îi portretizează societatea pe bărbați ca și cum ar detesta relațiile serioase? Unii dau vina pe nevoia mai mult sau mai puțin înnăscută a bărbaților de a-și împrăștia sămânța, dar, până la urmă, ”depinde de perioada vieții în care se află”, spune Andrea Syrtash, autoare a Hes Just Not Your Type (and Thats a Good Thing). Dacă un tip pare nehotărât, poate nu vrea să se implice la momentul respectiv… sau poate nu cu tine. (Ce idiot!) Să-ți dai seama de asta poate fi dureros dar, ”până la urmă, important e să ții minte că, atâta timp cât faci un efort să convingi pe cineva că meriți să fii cu el, persoana respectivă nu merită”, spune Syrtash.

Mitul 6. Bărbații nu pot să simuleze orgasmul

Adevărul

Credeai că doar noi, femeile, putem să avem orgasm… la comandă? Nici pomeneală. Și bărbații pot să mimeze orgasmul. (Bineînțeles că e mult mai ușor să facă asta atâta timp cât poartă prezervativ.) Din cauza mitului care spune că bărbații au întotdeauna orgasm, fără excepție, presiunea de a performa poate deveni mult prea mare, explică Snyder.

2 mituri despre relatii care te fac nefericita

Mitul 7. Pentru bărbați e simplu să aibă orgasm în timpul sexului

Adevărul

Nu doar că au probleme la capitolul acesta, întregul fenomen are și o denumire: Ejaculare Întârziată. ”Unii tipi pur și simplu au un prag mai înalt de trecut pentru a reuși să aibă orgasm”, spune dr. Snyder. Și, în vreme ce femeile sunt binecuvântate cu o grămadă de metode de auto-stimulare în timpul sexului, bărbații nu prea pot să se ajute de mâini în timp ce sunt înăuntrul partenerelor – cu atât mai trist cu cât cea mai sensibilă parte a penisului e aproape de vârf. Ceea ce multe femei nu știu e că ejacularea întârziată (și alte forme de disfuncții erectile, care pot fi cauzate de antidepresive, stres și alcool) poate să afecteze și tipii tineri. Un studiu din 2013 a descoperit că 26% din bărbații cu ejaculare întârziată au mai puțin de 40 de ani. ”Am numai pacienți din aceștia”, confirmă dr. Snyder.

Mitul 8. Bărbații se gândesc la sex la fiecare 7 secunde

Adevărul

Să te gândești la sex la fiecare 7 secunde – adică de mai bine de 8 mii de ori pe zi! – ar însemna că ești nu doar obsedat, dar și destul de incapabil să mai faci și altceva. Din fericire pentru noi (și omenire?), adevărul este mult mai moderat. Se pare că bărbații mai tineri se gândesc la asta un pic mai mult. Un studiu din 2011, la care au răspuns bărbați cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, a descoperit că tipilor le trec prin cap gânduri sexuale de 19 ori pe zi. Chiar și așa, e cu mult, mult mai puțin decât 8.000 (slavă domnului!)

Mituri despre sexul oral

Și 3 ”mituri” care, de fapt, sunt adevărate

  1. Bărbații nu le spun amicilor lor chiar totul. Piața e competitivă, așa că dacă un tip găsește pe cineva de care-i place (adică pe tine), e în interesul lui să nu povestească competiției despre asta, spune Fisher.
  2. Le place sexul oral. 90% din bărbați recunosc că le place sexul oral, cel puțin într-o oarecare măsură, în vreme ce 50% recunosc că le place extrem de mult, spun studiile. (Bună, cea mai evidentă frază a anului!)
  3. Sunt creaturi vizuale. Studiile confirmă că bărbații sunt atrași de stimuli vizuali mai mult decât femeile. Experții citează un mix de influențe sociologice și evoluționiste, dar măcar acum știi de ce îi place atât de mult pornografia.
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise