8 feluri de lubrifiant și diferențele dintre ele

Există numeroase tipuri de lubrifiant, pentru fiecare ocazie și scop, și poate fi greu să îl alegi pe cel potrivit ție. COSMO îți explică diferențele dintre aceștia, pentru a-ți face alegerea mai ușoară.

Lubrifiant pe bază de apă

Este cel mai folosit tip de lubrifiant pentru că este sigur de folosit cu orice jucării și prezervative. De asemenea, este cel care seamănă cel mai mult cu lubrifierea naturală a femeii și este ușor de curățat. Din păcate, se usucă destul de repede.Lubrifiant pe bază de silicon

Nu trebuie folosit cu jucăriile de silicon, pentru că le poate deteriora. În schimb, rezistă foarte mult, fiind ideal mai ales pentru sexul anal.

Citește și: 16 trucuri sexuale cu lubrifianți 

Lubrifiant cu efect de încălzire

Este destul de clar ce face acest lubrifiant: încălzește zona intimă, pentru intensificarea senzațiilor. În general, sunt pe bază de apă.

Lubrifiant cu efect de răcire

Similar cu cel anterior, doar că are un efect de răcire, tot pentru intensificarea senzațiilor.

Lubrifiant cu arome

Este folosit în special pentru sexul oral, având în general gust de fructe. Dezavantajul său este că poate fi destul de lipicios.

Lubrifiant pentru sex anal

Bineînțeles, există și un tip de lubrifiant destinat sexului anal, pentru că anusul nu se lubrifiază singur, precum vaginul. Acest lubrifiant este mai gros și durează mai mult.

Citește și: Este ok sa folosesc saliva pe post de lubrifiant in timpul sexului? 

Lubrifiant hidratant

Se folosește în special pentru restabilirea lubrifierii naturale, în cazul în care femeia nu se lubrifiază suficient.

2 în 1 gel pentru masaj

Pe scurt, poate fi folosit atât pentru masaj, cât și ca lubrifiant, ceea ce poate fi foarte util. Cele mai multe uleiuri pentru masaj nu pot fi utilizate și în zona intimă, motiv pentru care este recomandat să folosești un astfel de produs 2 în 1.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.