7 lucruri de stiut despre clitoris

Da, a venit vremea să vorbim deschis despre… acea mică sursă a fericirii tale! P.S.: dar şi a iubitului tău!

Ok, credeai că ştii totul despre clitoris? COSMO a întocmit o listă cu cele mai interesante adevăruri legate despre acest mic organ care este înţesat de mii de terminaţii nervoase şi care, odată stimulat, te urcă pe culmile plăcerii. Citeşte şi reţine!

1

Clitorisul nu este chiar mic! Adică, acesta măsoară aproximativ 11 centimetri în stare „flască“ şi ceea ce vezi sau simţi tu şi are forma unei bobiţe mici de mazăre este doar glandul clitorisului. În interiorul canalului vaginal clitorisul se continuă cu o structură lungă între 7,5 cm şi 12,5 cm, în timp ce părticica de la suprafaţă reprezentând doar a 18-a parte din sistemul clitoridian.

2

Este foarte bine de ştiut despre clitoris că se bucură de peste 8000 de terminaţii nervoase, de două ori mai multe decât câte sunt concentrate în penisul iubitului tău. De aceea, zona ta sudică este extrem de sensibilă la atingeri – dar tu ştii asta deja, nu ?

3

Clitorisul e „creat“ pentru a susţine orgasme multiple. Oh, dar de când ne doream să auzim asta! Spre deosebire de penis, care are nevoie de hm, o pauză de relaxare, clitorisul nu se goleşte de sânge după ce ajungi la punctual culminant. Din contră, după doar câteva minute sau chiar secunde, corpul tău este fizic pregătit pentru a ajunge la marele O iar şi iar…

4

Dimensiunea clitorisului poate varia de la o femeie la o altă femeie. Da, exact ca în cazul penisurilor bărbaţilor – of, doar ştii cât se consumă ei pe tema asta! Totuşi, în cazul femeilor, un există o problemă reală, ci doar o constatare a cercetătorilor şi a doctorilor de obstetrică-ginecologie care spun că forma şi mărimea clitorisului diferă de la o femeie la alta. Nu există caracteristici bune şi rele, ci doar acest adevăr… simpatic.

5

De asemenea, clitorisul poate avea diferite culori. Tot doctorii spun că orice nuanţă a clitorisului care variază între roz, aproape negru, maroniu sunt absolut normale şi corecte.

6

Clitorisul se măreşte şi devine rigid când este stimulat, dar se retrage când atingi punctul culminant (cu iubitul tău sau de una singură!). Totodată, clitorisul poate creşte cu până la 2.5 ori atunci când ajungi la menopauză, faţă de anii adolescenţei.

7

Micul buton magic are nevoie să fie… antrenat! Da, ai citit bine! Sexologii şi medicii susţin că este foarte sănătos pentru buna funcţionare sexuală a clitorisului să existe o circulaţie a sângelui intensă în acea zonă. De aceea, alintă-l, lubrifiază-l şi bucură-te de orgasme cât mai multe şi fără să fii stânjenită că ai face ceva exagerat.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise