7 certuri pe care nu merită să le ai cu partenerul

Chiar și cele mai fericite cupluri se ceartă uneori, ceea ce e absolut normal: două persoane nu pot gândi întotdeuna la fel. Însă problema apare atunci când ne certăm din motive prostești – iar asta se poate întâmpla oricui, chiar dacă nu îți dai seama.

Iată 7 certuri pe care nu merită să le ai cu partenerul

„Ba da, ai spus asta! – Ba nu! – Ba da!”Indiferent despre ce e vorba, acesta nu este un motiv de ceartă și niciodată nu poate fi rezolvat. Memoria ne poate înșela. Și da, e posibil ca partenerul tău să mintă că nu a spus ceva pentru că pur și simplu și-a schimbat părerea. Dar chiar merită să petreceți jumătate de oră certându-vă din așa ceva?

„Ți-am mai spus să nu faci asta”

Înțeleg care e problema pentru că și eu am trecut prin asta, dar trebuie să înțelegi că nu ești mama lui ca să îi spui ce trebuie să facă și ce e interzis. Acest lucru e valabil în special când vine vorba de nimicuri precum să facă patul, să întindă prosopul după ce s-a spălat sau să își pună șosetele în coșul de rufe. Dacă vezi că partenerul tău nu te ascultă, folosește altă abordare: în loc să țipi la el sau să îi scoți ochii, roagă-l să facă ce ai vrea sau fă-o chiar tu. Bineînțeles, există anumite lucruri de care ar trebui neapărat să țină cont, cum ar fi să nu facă în pat ceva ce nu îți pace, de exemplu.

„Ai cheltuit prea mulți bani!”

Multe cupluri se ceartă din cauza banilor, dar uneori această problemă poate fi evitată. Faceți împreună un plan pentru bugetul personal astfel încât fiecare să aibă niște bani doar pentru el, pe care îi poate cheltui cum vrea. Când vine vorba de cheltuieli pentru casă (dacă vă luați un TV nou, de exemplu), discutați pentru a face cea mai bună alegere.

Citește și: Cât contează banii într-o relație? 

„Îmi ești dator”

Cât timp locuiți împreună, amândoi trebuie să păstrați casa curată și ordonată, să faceți cumpărături etc. Chiar dacă ați stabilit clar ce să facă fiecare, se va întâmpla ca unul din voi să nu aibă chef într-o zi. Celălalt ar trebui să se ocupe de asta fără să scoată ochii partenerului. Evident, nu e ok dacă doar unul din voi face toată treaba, dar nici nu trebuie să ții minte toate ocaziile cu care tu ai șters praful în timp ce el trăgea un pui de somn.

„Toți sunt de acord cu mine”

Da, poate că ai dreptate, dar poate că partenerul tău vede lucrurile diferit – iar părerea lui ar trebui să fie mai importantă decât a prietenilor tăi. În plus, ar trebui să vă rezolvați problemele împreună, nu să îl bârfești cu alții pentru ca apoi să îi dovedești că ai dreptate.

„Eu am dreptate, tu nu”

Poți spune asta doar când jucați un boardgame sau vă uitați la un film- și, chiar și atunci, nu strică să arunci un ochi peste regulamentul jocului sau peste distribuția filmului. Dacă ești 100% sigură că tu ai dreptate, acceptă asta și încheie discuția – o relație fericită e mai importantă decât să dovedești că ai dreptate.

„Nu mai face din țânțar armăsar!”

Poate pentru tine chestiunea în discuție nu înseamnă nimic, dar partenerul poate fi foarte afectat. Oricât de stupid ți se pare motivul, ascultă-ți partenerul cu răbdare pentru a ajunge la o soluție a problemei.

Citește și: Cel mai șocant secret pe care îl ascund față de partenerul meu 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.