6 obiceiuri nesanatoase in cuplu

De obicei, COSMO îţi propune sugestii despre ce să faci pentru ca relaţia să îţi meargă strună – de data aceasta, iată cum să… nu procedezi.

Pentru a ţine o relaţie pe picioare este nevoie ca ambii parteneri să se implice şi să îşi dorească ca lucrurile să meargă pe un traseu ascendent. Sunt lucruri simple pe care le poţi stabili de la început – regula de a avea o seară pe săptămână doar pentr voi, promisiunea că vă ascultaţi cu adevărat unul pe altul etc -, dar există şi aspecte care nu aduc nici un fel de valoare relaţiei de cuplu. Iată ce poate dăuna cuplului tău:

Sa te plangi celor din jur

Sigur, e firesc să povesteşti cu mama ta sau cu prietenele tale despre relaţia ta, dar spune-le doar detalii generale. Nu te plânge despre ce nu merge sau cel puţin nu o face atât de dramatic – ele nu îţi vor răul, dar unghiul lor de vedere s-ar putea să fie diferit de al tău şi să te trezeşti că aduci în relaţie negativitate şi idei care de fapt nu ţi se potrivesc. Fii deschisă cu partenerul şi spune-i doar lui atunci când simţi că ceva în cuplu te frustrează.

Sa pozezi in victima

Este foarte sănătos să ceri ajutorul partenerului tău şi să îl rogi să se implice într-o problemă cu care te confrunţi. E bine să acţionezi cu responsabilitate în interiorul relaţiei şi să nu daţi vina unul pe altul pentru cine ştie ce situaţie neplăcută. Dacă faceţi echipă în orice context, atunci lucrurile devin mai simple.

Sa te compari cu alte cupluri

Aşa cum nu există o reţetă a cuplului perfect, la fel nu vei găsi şi o pereche care să aibă aceleaşi probleme ca voi sau să se iubească întocmai ca voi. Fiecare cuplu este diferit şi chiar dacă ţi se pare că în cazul altora lucrurile poate că stau mai bine sau sunt mai liniştite, nu ai de unde să ştii cu adevărat. Fii împăcată cu ce trăieşti alături de iubitul tău şi fă tot posibilul pentru a fi fericiţi.

Sa fii critica la adresa iubitului

Cui i-ar plăcea să fie acuzat, criticat şi arătat cu degetul, mai ales dacă e vorba de partenerul său? Întotdeauna caută să găseşti partea bună din iubitul tău şi învăţaţi, cu timpul, ca atunci când vă e greu să descoperiţi soluţia la problemele voastre în cel mai cald mod posibil. Când nu îţi convine ceva la iubitul tău, nu-l certa şi nu ridica tonul – gândeşte-te bine de ce te supără şi vorbeşte cu el direct, dar pe un ton blând şi prietenos.

Sa nu te intereseze cat si ce cheltuiesti

Odată ce eşti implicată într-un cuplu de lungă durată, ştii că finanţele se strâng şi se cheltuie altfel. Nu face din aspectul financiar un secret sau un subiect tabu, ci e bine să discutaţi împreună şi cu responsabilitate despre ce ţeluri aveţi şi pentru ce economisiţi.

Sa nu „ghicesti“ dorintele lui

Comunicarea este una dintre cele mai importante aspecte într-o relaţie sănătoasă, dar şi deschiderea către partener şi sinceritatea. Dacă nu vă împărtăşiţi tot timpul ceea ce vă doriţi de la relaţie şi unul de altul, nici unul dintre voi nu puteţi citi mintea celuilalt. Iar să faci presupuneri, e din nou o greşeală cu potenţial periculos pentru relaţia voastră.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise