5 trucuri pentru a va anima relatia

Relaţia ta nu trebuie să se clatine, pentru a urma câteva ponturi cu care să-ţi animi iubirea. Iată sugestiile COSMO.

Care sunt primele trei cele mai bune aspecte ale relaţiei cu iubitul tău? Faptul că râdeţi împreună foarte mult ? A, detaliul acela important, şi anume că vă înţelegeţi perfect în dormitor ? Eşti îndrăgostită de manierele lui mereu impecabile? „Uneori, când simţi că ceva te nemulţumeşte la partenerul tău ia-ţi câteva minute pentru a te enumera în gând toate trăsăturile caracterului său care îţi plac şi aminteşte-ţi de ce îl iubeşti“, sugerează Edina Marshall, coach motivaţional şi psihoterapeut în New York. Efortul de a menţine o relaţie sănătoasă şi împlinită trebuie să fie depus de ambii parteneri, aşa că inspiră-te din trucurile de mai jos pentru a fi fericiţi.

Seara voastra

Întoarce-te la întâlnirile acelea din prima etapă a relaţiei voastre, când o simplă ieşire în doi la film vă făcea fericiţi. Până la urmă, nu e vorba de ce film vedeţi sau de ce activitate aveţi, important să fiţi împreună şi să vă bucuraţi de timpul petrecut în doi. Ieşiţi din rutina coditiană şi organizaţi o întâlnire clasică, în care să fiţi doar voi doi şi pe care să o petreceţi la cinematograf sau luând cina la restaurantul vostru preferat. Atenţie: telefoanele mobile le puteţi trece pe modul silenţios – nu va fi sfârşitul lumii!

Fiti o echipa

Fiţi o echipă în orice împrejurare. Dacă vă cântăriţi corect relaţia şi vă asumaţi responsabilitatea ei în mod echitabil, nici unul dintre voi nu va fi frustrat că depune mai mult efort decât celălalt. Această recomandare e valabilă şi în ceea ce priveşte treburile casnice, pe care vi le puteţi împărţi egal – unul dintre voi găteşte, celălalt spală vasele şi tot aşa. Astfel, nu riscaţi ca unul dintre voi să fie mai împovărăt de treburi casnice decât celălalt.

Camera iubirii

Păstraţi-vă dormitorul ca pe un spaţiu intim, doar al vostru şi pe care să nu îl încărcaţi cu factori care vă pot crea stres – televizor, prea multă mobilă, lumini colorate. De asemenea, Rob S. Miller, psihoterapeut în Detroit, SUA recomandă pentru liniştea cuplului ca animalele de casă şi copiii să aibă… interzis în dormitorul vostru. Ok, poate fi cam greu de adoptat acest obicei, mai ales când ai copii mici, dar gândiţi-vă dacă pe viitor nu ar fi o soluţie bună pentru a vă recăpăta sau de a vă proteja intimitatea.

Ora de sex

Într-adevăr, să vă stabiliţi pe zile sau chiar ore rutina sexuală – de fapt, să creaţi o rutină sexuală -, poate fi destul de stresant şi deloc incitant. Însă specialiştii recomandă ca atunci când vă faceţi programul pe săptămâna următoare sau pentru următoarea vacanţă, să zicem, nu omiteţi să vorbiţi şi despre… sex. Vorbiţi despre cum să o faceţi, unde şi cât de des. Simplul truc de a vorbi despre asta vă poate transpune în dispoziţia potrivită pentru dragoste. Ne place!

Combate stresul

Atunci când traversezi o perioadă foarte aglomerată, în care te consumi foarte mult nivelul cortizolului din organism creşte. Acest hormon este responsabil cu creşterea nivelului de zahăr din sânge, poate perturba şi echilibrul organismului, dar îţi afectează şi libidoul. Fă tot posibilul ca înainte să te bagi în pat alături de partenerul tău să faci o baie relaxantă sau să găseşti acel ritual de seară care îţi linişteşte mintea şi te destrează înainte de somn.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise