5 sugestii pentru o relatie implinita

Păstrează discreţia.

Fii atentă la cum te comporţi şi ce transmiţi atunci cînd partenerul tău nu se află în preajma ta. Desigur că te simţi minunat atunci cînd flirtezi cu tipul acela drăguţ de la ghişeul bancar, dar dacă iubitul tău ar fi acolo s-ar simţi mîndru de tine? Ţi-ar arăta respect faţă de comportamentul afişat? Atunci cînd întreţii două „feţe” – una pentru bărbatul tău, în viaţa privată şi o alta publică, pentru societate -, nu numai că dăunează imaginii propriei tale persoane, dar va fi, pînă la urmă, fatidică şi pentru relaţia pe care o ai.

Poartă-te întotdeauna frumos.

Fii drăguţă! E foarte simplu să afişezi o figură morocănoasă atunci cînd ai o zi mai proastă şi e cu atît mai uşor s-o faci atunci cînd te afli într-o relaţie de mult timp. Însă fii sigură că tipul e aceeaşi persoană alături de care ai decis să îţi trăieşti viaţa şi care, cu siguranţă, te iubeşte şi pentru faptul că nu eşti atît de nedreaptă încît să-ţi verşi nervii pe el.

Gîndeşte deschis.

Renunţă să te compari şi să îţi analizezi relaţia cu a altor femei sau poate chiar şi cu a părinţilor tăi. Eşti stăpînă pe relaţia pe care o ai azi, acum, cu acest bărbat şi îţi trăieşti alături de el propriul „scenariu” de viaţă! Acesta poate fi exact aşa cum îl doreşti tu: plin de aventuri şi de momente distractive şi presărat cu mici doze de nebunii! La sfîrşitul vieţii nu o să dai socoteală nimănui despre cum ţi-ai trăit viaţa, nu-i aşa?

Dormitorul e pentru dragoste.

Într-o relaţie sănătoasă, toate drumurile duc către… intimitate (sau cel puţin aşa ar trebui). Indiferent de problemele pe care le aveţi sau de criza prin care treceţi, dacă atunci cînd te întinzi lîngă el în pat şi simţi căldură, conexiune emoţională, la care se adaugă atingeri fizice, atunci veţi putea depăşi orice obstacole. Stabileşte un obicei să vă petreceţi cîteva ore în week-end doar în pat, „deconectaţi” de lumea exterioară şi, de ce nu, iniţiază jocuri sexuale inocente. Pune accentul pe preludiu – acesta are potenţialul de a întări relaţia dintre voi -, şi nu uita de lubrifiant, plus un playlist muzical sexy!

Găseşte punctele forte.

Care sînt părţile bune ale relaţiei tale? Ce îţi place cel mai mult la partenerul tău? Ce apreciezi în primul rînd la felul în care vă purtaţi unul cu celălalt? Gîndeşte-te ce răspunsuri dai acestor întrebări şi, apoi, caută să afli şi părerea lui. Dacă numeşti punctual şi cu voce tare toate aspectele pozitive ale relaţiei tale, capeţi o stare psihică bună, recomandă psihoterapeutul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.