5 smecherii de pus pe roate un iubit lenes

Bine ai venit ȋn clubul fetelor care visează ca iubiţii lor să fie puţin mai… activi. Am descoperit cinci şmecherii care-l vor dinamiza instant.

Nu plănuieşte niciodată nimic

Bănuiesc că-ţi doreşti să vină cu un plan, orice fel de plan, fie că e o cină romantică sau o ieşire de weekend, dar te alegi doar cu visele. Uite urâtul adevăr: cel mai probabil, el a ȋncercat să vină cu idei, dar tu l­-ai refuzat strâmbând din nas de fiecare dată. “De obicei, când unul dintre parteneri se plânge de lipsa de iniţiativă a celuilalt, partenul ȋnvinovăţit dezvăluie faptul că a venit cu propuneri ȋn trecut, dar a fost descurajat”, explică Allen Berger, doctor ȋn psihologie, autor al Love Secrets Revealed. “Mesajul pe care-l transmiţi e că nu ai chef să faci decât ceea ce organizezi şi controlezi tu, aşa că tipul devine pasiv.” Aminteşte-ţi ultima dată când ai dat ochii peste cap când a venit cu o idee ca pescuitul ȋn doi, de exemplu. Mda, nu e ceva prea feminin, şi totuşi, ar trebui să-i spui că ai vrea să petreceţi astfel timpul ȋmpreună. Doar aşa vei avea parte de invitaţii pe viitor.Cum sa te simti mai apropiata de iubitul tau

E cam neglijent

Când un tip ştie cum să te facă să ai orgasm şi e sută la sută sigur că-l iubeşti, va avea tendinţa de a se relaxa şi nu se va mai chinui să te pună pe jar ȋn pat venind cu tot felul de idei noi. “Fă-l să iasă din zona de confort propunându-i să faceţi sex pe jos, ȋn bucătărie, de exemplu; introduci un element nou forţându-l să se comporte diferit”, explică Berger. Al doilea pas e să-i dai undă roşie dacă se dă la tine şi e neȋngrijit. Spune-i ceva de genul: ”Ador să te sărut, dar mă ȋnţeapă rău barba ta”, spune Tina Tessina, doctor ȋn psihologie, autoare a How to Be a Couple and Still Be Free. Sau ai putea să te strecori ȋn baie, ȋnainte să se bage la duş şi să-i spui:”Felul ȋn care te simt când eşti ras jos mă excită instant”. Apoi confirmă ȋn pat ceea de tocmai ai afirmat.

4 lucruri care nu conteaza la un iubit

Ȋţi face cadou numai prostii de ziua ta

Ascultă, ar fi un miracol dacă iubitul tău ţi-ar aduce cadoul pe care-l visezi de ziua ta, dar acest lucru e la fel de probabil ca faptul că mâine te vei trezi… Rihanna. Crede-mă, e mai bine să-i dai iubitul o idee despre ce ţi-ai dori. Nu ţi se pare romantic? Dimpotrivă. “E un gest de iubire”, spune Berger. “Ȋi dai şansa de a te face fericită, lucru pe care orice bărbat doreşte să-l facă, şi ȋn acelaşi timp, ai grijă să-ţi asiguri propria fericire.” Cu o săptămână ȋnainte de marea zi, spune-i că ai făcut o listă cu ce-ţi doreşti din suflet pentru aniversarea ta. E mai bine să fie mai multe opţiuni pentru a avea de unde alege.

Care e Ana dintre ele? Nu mai ţin minte.

Sigur că-i plac prietenii tăi, dar nu­-şi alocă timp şi resurse să-i cunoască ȋn detaliu aşa cum faci tu cu ai lui. “Femeile au abilităţi de socializare mult mai dezvoltate decât ale bărbaţilor”, explică Tessina. “Nouă ne vine mai uşor să comunicăm şi să ne facem prieteni ȋntr-un nou grup.” Bărbaţii, ȋn schimb, nu se prea pricep la socializare. “Pentru a-l ajuta, invită-l la o activitate de grup pe care-i va veni greu s-o refuze, ca un meci, de exemplu. Când un bărbat se simte confortabil ȋntr-un grup o să lege prietenii natural şi fără efort.

Vrei un iubit fericit? Fa asta!

Ar prefera să moară de foame decȋt să “bucătărisească”

Cu siguranţă ȋi place ce găteşti, dar sigur ar fi la fel de ȋncântat să mănânce friptură rece la cină, aşa că nu are un motiv obiectiv pentru care să pună mâna să te ajute ȋn bucătărie. Plus că nu are ȋncredere ȋn capacităţile sale de a găti. “Cei mai mulţi bărbaţi sunt intimidaţi de bucătărie”, dezvăluie Tessina. “Trebuie să-l ȋnveţi – ȋncepe prin a-l trimite la cumpărături de ingrediente.” Dacă o dă ȋn bară şi nu cumpără brânza care trebuie, nu-i face o scenă, ci spune-i calm cum arată brânza de care aveai nevoie şi de ce e ea necesară pentru reţetă, apoi adaugă că o să ȋnveţe ȋn timp şi că toţi greşim la ȋnceput. Odată ce observi că a ȋnvăţat să facă cumpărături, roagă-l să te ajute la prepararea mâncării. După ceva “antrenament”, zi-i că visezi la ziua ȋn care vei cina cu ceva pregătit chiar de el. Cu siguranță se va pune la treabă.

P.S.: Nu uita să-i laşi la ȋndemână cărţile de bucate.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise