5 sex-piedici in orice cuplu

Că ai 20 sau 30 şi ceva de ani, la un moment dat tot vei întâmpina o problemă în dormitor. Deprimant, nu? Aşa că ne-am gândit să-ţi spunem la ce să te aştepţi, căci se poate întâmpla chiar şi celor mai pasionale cupluri, şi cum să faci faţă.

Ca orice cuplu tânăr, atunci când sângele circulă rapid prin vene, aveţi parte de partide înfocate de cele mai multe ori, nu? Realitatea este că nu toată lumea e aşa norocoasă cum sunteţi voi; de fapt, cea mai mare parte dintre noi am avut la un moment dat parte de momente dificile în relaţia sexuală (e vorba despre relaţiile de durată).Cel mai frecvent motiv e acela că unele cupluri nu comunică îndeajuns în privinţa neajunsurilor din aşternut. Ruşinea şi teama că ceva e în neregulă cu tine te poate împiedica să-ţi exprimi nemulţumirea cu voce tare, spun sexologii, însă problema poate fi pe jumătate rezolvată dacă nu conştientizezi că o ai.

O problemă de natură sexuală poate fi depăşită dacă este abordată cu seriozitate, iar asta presupune s-o expui. Desigur, nu înseamnă că trebuie să treci printr-o conversaţie lungă şi dezagreabilă. Există metode mult mai uşoare. De aceea, am cerut experţilor să identifice cele mai obişnuite crize „carnele” cu care se confruntă cuplurile şi care sunt metodele de combatere. Iată cele 5 piedici în calea unei vieţi sexuale lipsite de griji…

Nu te satisface, dar el crede contrariul

Păi… el îşi dă silinţa, dar se pare că nu apasă butoanele potrivite; e fie prea rapid, fie prea încet, ori nu vă prea sincronizaţi. Şi probabil că nici nu e genul care lasă de dorit în pat. Se prea poate ca el să nu ştie exact dacă ceea ce face în pat e pe placul tău ori ba. Bărbaţii tind să abordeze tehnici care au funcţionat în alte cazuri (adică cu alte femei), iar dacă nu ştie cum îţi pică, poate presupune că şi ţie ţi-a plăcut.

Ce ii taie pofta de sex

Dacă-i spui cu francheţe că gemetele tale de plăcere sunt complet false, nu rezolvi nimic. E o chestiune ce trebuie abordată delicat. O soluţie ar fi să-l faci să creadă că ţi-a descoperit zonele erogene pe cont propriu. Cum? Atunci când vă aflaţi în plină acţiune, pur şi simplu reacţionezi ca şi cum ceva te-a surprins foarte plăcut: „Ah, e atât de bine…” E posibil să-ţi ceară să-i spui mai multe despre asta, iar acum n-ai decât să-i spui detalii şi să-i dai indicii despre ceea ce-ţi place, pornind, desigur, de la ceea ce a făcut el. Poţi totodată să-i ceri să mai repete figura de dinainte, n-are cum să te refuze văzând cum ai reacţionat, iar aşa va ţine minte mai uşor ce are de făcut pentru a te face să tremuri de plăcere.

Nu este deloc greşit să-i conduci mâinile spre zonele în care vrei să te exploreze, şi chiar fără a te exprima prin viu grai. Ghidează-i degetele, dictează-i tacit ritmul, tehnica şi intensitatea, nu va riposta. Din contră, va fi excitat şi mai puternic văzând cât de mult te implici în actul sexual. Bărbaţii îşi însuşesc foarte repede aceste tehnici, mai ales că vor avea drept argument sunetele pe care tu le scoţi. Mare grijă însă, nu exagera în reacţii, nu trebuie să-i transmiţi mesajul că până acum a fost în totalitate pe dinafară.

Iar dacă nimic din toate astea nu funcţionează, nu dispera, tot vei reuşi s-o scoţi la capăt. Trebuie să fii ceva mai puţin… subtilă: „Îmi place să fiu deasupra, dar dacă m-ai atinge acolo atunci când facem sex, mi-ar plăcea şi mai tare.” Marele nostru noroc este că bărbaţii sunt receptivi la chestiunile legate de sex şi chiar vor fi încântaţi să afle un lucru ca acesta.

Libidoul tău îl depăşeşte pe-al lui

Acea replică ocazională „N-am chef azi!” e uneori o cauză a dispoziţiilor sexuale diferite a cuplurilor. Iar când bărbatul este cel care invocă lipsa de chef de sex, problema capătă dimensiuni şi mai importante (pentru femei).

Foarte mulţi bărbaţi chiar au un libido mai moderat decât partenerele lor, însă se tem s-o recunoască, spun specialiştii. Motivul e simplu: nu vor ca asta să fie o probă că masculinitatea lor poate fi pusă la îndoială. În acelaşi tip, o femeie cu un libido mai mare decât al lui se poate simţi mai puţin dorită. De aici întrebarea: „Nu te mai atrag?”

Primul pas este să se ia în calcul eventualele probleme de ordin fizic: unele medicamente (antidepresivele) sau afecţiuni medicale (circulaţia înceată a sângelui) pot scădea libidoul unui bărbat.

Exercitii pentru sex mai bun

Dacă iubitul tău e un tip sănătos-tun, poate fi vorba despre o altă problemă: stresul. Bărbaţii au două moduri de a reacţiona la stres: fie devin foarte activi din punct de vedere sexual şi privesc sexul ca pe un mod de a-şi elibera tensiunile, fie n-au deloc chef de sex. Aşadar, dacă ştii că există unele presiuni sau probleme de serviciu sau de familie, ai puţintică răbdare până depăşeşte faza asta; o să-şi revină la normal.

Dar dacă aşa a fost de când se ştie, de fapt, de când sunteţi împreună, trebuie să identificaţi sursa nepotrivirii ceasurilor voastre biologice. Există o grămadă de motive pentru care el nu e atât de dispus sexual ca şi tine, începând cu educaţia din familie (părinţi conservatori) şi până la eventuale experienţe erotice nereuşite avute anterior relaţiei voastre.

Pentru unele persoane, un orgasm pe zi e suficient, pentru alţii norma e de unul pe săptămână. Dacă tu şi iubitul tău aveţi păreri diferite în acest sens, va trebuie să vă mulţumiţi cu libidoul cu care natura v-a dăruit. Iar ca să treci mai uşor peste momentele în care el refuză să facă sex cu tine, roagă-l măcar să te „consoleze” manual. Cine ştie, poate în timp îşi extinde norma de la o dată pe săptămână la două-trei.

Probleme tehnice

Se poate întâmpla ca mult lăudatul lui „motor” să dea rateuri, iar ultimul lucru pe care ţi-l doreşti e să iniţiezi o discuţie pe tema asta. De fapt, e ultimul lucru pe care el ar vrea să-l audă rostit. Mai bine îl consolezi… Da, tot tu! Problemele erectile, de la ejacularea precoce până la pierderea erecţiei sau imposibilitatea de ejaculare, sunt chestii frecvente şi se întâmplă chiar şi celor mai fragezi armăsari. La bărbaţi, chestiunile legate de performanţele sexuale sunt de ordin psihologic sau fiziologic. Poate fi vorba despre o teamă de intimitate sau un trecut sexual tenebros, însă cel mai frecvent motiv este stresul. În aceeaşi măsură, o alimentaţie insuficientă sau nesănătoasă ori ignorarea exerciţiilor fizice sunt factori importanţi. Partea bună este că efectele acestora din urmă sunt trecătoare. Totuşi, dacă problemele persistă, se recomandă un control medical. Convinge-l să treacă peste orgoliul lui de băiat mare şi să vadă un medic – e spre binele lui.

În acelaşi timp, data viitoare când se întâmplă – de fapt, când nu se „întâmplă” nimic în zona… aceea , nu intraţi în panică. Multe cupluri consideră că, dacă erecţie nu e, nimic nu e! Greşit, ea poate să apară la un moment dat, cu condiţia să o stimuleze cineva. Arătându-i partenerului tău că te excită în ciuda faptului că la parter se „doarme”, îl vei face să se simtă mai bine în situaţia dată. În plus, cu cât acordaţi mai puţină atenţie problemei, cu atât cresc şansele ca ea să se remedieze.

Iar dacă tu eşti cea care are probleme (lipsa lubrifierii, neputinţa de a avea orgasm etc.), cel mai înţelept ar fi să consulţi un specialist. Există tot felul de probleme hormonale sau reproductive: micoze, infecţii ale tractului urinar, vaginite – acestea pot fi explicaţiile medicale pentru problemele tale. Totodată, şi în cazul tău poate fi vorba despre aspecte psihologice.

Mituri despre sex pe care sa le ignoti complet

câteva piedici posibile: temeri cauzate de performanţele sexuale, nemulţumiri legate de modul cum arăţi sau chiar lipsa interesului faţă de partener. Dacă ideea de a face sex cu partenerul tău nu-ţi provoacă plăcere, trebuie să-ţi reevaluezi dorinţele şi nevoile şi să-ţi dai seama dacă mai eşti sau nu atrasă de el. Soluţii există: fie încerci să-ţi reconstruieşti relaţia, fie renunţi! Cele mai multe probleme de ordin sexual au rezolvare, însă cu condiţia să nu existe incompatibilităţi în relaţia de cuplu.

Sunteţi victime ale rutinei

Nu, sexul nu va mai fi niciodată aşa cum a fost la început. Pentru că, atunci când sunt la început, cuplurile sunt în stare să încerce tot ce e posibil în pat (sau în altă parte). Exploratori! Peste ani însă, cele mai multe perechi ştiu exact care sunt butoanele pe care trebuie să apese pentru ca anumite reacţii să aibă loc, aşa că nu fac decât să pună în aplicare nişte tehnici despre care ştiu că funcţionează. Nimic de zis, se lasă cu orgasm, însă repetarea aceloraşi scheme nu face decât să permită ca lenea sexuală (lipsa curiozităţii de a explora) să se instaleze.

Fără a da indicii că activitatea voastră sexuală te face să caşti de plictiseală, sugerează-i iubitului tău că duci dorul vieţii sexuale aventuroase de altădată. Entuziasmul aduce cu sine şi mai multă excitare, aşa că orice e nou are menirea să vă inspire. Renunţă deci la pijamaua aia anostă în favoarea unei cămăşuţe de noapte sexy, nu vă limitaţi doar la patul din dormitor şi schimbaţi ordinea poziţiilor.

Plimbare? Ei bine, da; chiar dacă drumeţiile sau excursiile cu cortul nu sunt sinonime cu „afrodiziac”, vă scot pe amândoi din rutină, cresc producţia de endorfine şi revitalizează relaţia.

Tu faci mereu primul pas

În prima fază a relaţiei cu un tip, ai zice că tot ce-şi doreşte e să găsească mai uşor calea către dormitor. Dar pe măsură ce relaţia se adânceşte, mulţi bărbaţi încetează să mai fie atât de motivaţi, fie din plictiseală (rutina, bat-o vina!), fie pe motiv că nu trebuie să se mai străduiască atât de tare să obţină ceva: sex, în cazul de faţă. Iar ţie nu-ţi convine deloc chestia asta. Cele mai multe femei preferă ca bărbaţii să preia controlul în pat. Tocmai de aceea, pentru bărbaţi, preluarea iniţiativei de fiecare dată este un motiv de plictiseală.

Totodată, bărbaţilor chiar le place atunci când femeile sunt cele care lansează mingea în teren. Dar uneori ei nu vor să fie agresivi, pentru că ştiu foarte bine că atunci când vrei să faci sex, o vei cere într-un fel sau altul.

Priveşte puţin în urmă la istoricul relaţiei voastre sexuale: dacă el a fost mereu cel care a dat startul pentru sex, iar acum abia dacă-şi mai aminteşte s-o facă, e semn că poate s-a cam plictisit de partidele voastre de sex trase parcă la indigo – el începe, tu te laşi, şi tot aşa sau s-a lenevit. Dar motivul e acelaşi, iar tu trebuie să-i dai indicii că eşti dispusă să-ţi reînnoieşti repertoriul.

Joacă-te puţin cu el. Apelează la scene pline de erotism, tachinează-l, prefă-te că te împotriveşti, fă orice n-ai făcut până acum (nu trebuie să-ţi depăşeşti limitele), toate aceste jocuri pot motiva un bărbat şi îi pot schimba dispoziţia sexuală.

Pe de altă parte, ia în calcul şi atitudinea lui faţă de sex. E un tip mai timid în pat? Poate fi vorba despre nişte lucruri pe care el le-a respectat întotdeauna: dacă a fost educat să respecte femeile întru totul, probabil că nu va cuteza să aibă un comportament un pic mai agresiv în pat, pentru că nu vrea să exercite nici un fel de presiune asupra partenerei. În acest caz, tu trebuie să-i dai indicii că se poate juca şi el cu tine, în limitele stabilite de comun acord, prin vorbe sau tacit.

Încă o sugestie: nu-i cere verbal să faceţi sex, există zeci de alte metode să-l tentezi: lasă uşa deschisă la baie atunci când te ungi graţios cu pomezile tale frumos mirositoare sau aşază-te în pat goală acoperindu-ţi doar anumite părţi cu cearşaful. N-are să-ţi reziste!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise