5 semne că tu și partenerul aveți nevoie de un social media detox

Social media ne distruge viața de cuplu? Iată 5 semne că tu și partenerul aveți nevoie de un social media detox.

Atunci când sunteți împreună și vă uitați la un film sau serial, sunteți mai atenți la telefoane. Dacă mare parte din timp îl petreceți pe canapea cu telefoanele în mână, ar trebui să renunțați la acest obicei cel puțin o săptămână. El te întreabă dacă ai văzut ce a postat Cutărescu pe Facebook, tu îi spui că ai lăsat și un comentariu… Asta nu înseamnă comunicare.

Citește și: 5 moduri în care social media îți afectează viața

Ești geloasă pe relațiile altora. Dacă ești deseori tristă sau dezamăgită că alte cupluri se distrează mereu și pleacă în vacanțe, nu mai sta atât de mult pe internet! Nu mai compara relația ta cu cele ale altor persoane – mai bine, organizează o ieșire mai deosebită cu iubitul tău.

Vorbiți atât de mult prin mesaje în timpul zilei că nu mai aveți ce discuta când vă vedeți. Pe Snapchat vezi tot ce face iubitul tău în fiecare minut din zi, pe Facebook afli tot ce ascultă și orice lucru la care se gândește, pe Instagram vezi ce a mâncat la birou, vă trimiteți mereu mesaje… E normal să nu mai aveți ce discuta când vă vedeți.

Vorbiți mai mult prin meme sau emoticoane decât o faceți din suflet, prin cuvinte. Dacă ai ceva drăguț de spus, spune-i pui și simplu, nu îi trimite o poză cu o pisică care „spune” asta.

Citește și: Reguli de relație pe Facebook

Te interesează mai mult ce notificări ai primit decât ce îți spune partenerul. Să îți ignori interlocutorul pentru că ai primit o notificare pe telefon este lipsit de bun simț.

Planifici întâlniri distractive doar pentru că poți face poze pentru Instagram. Scopul unei întâlniri este să te distrezi și relaxezi cu partenerul!

Postați selfie-uri zilnic. Nu îi pasă nimănui că ați ieșit până la magazin împreună, îți garantez.

Prietenii voștri fac glume legate de voi. Chiar vreți să fiți cuplul acela care e mereu cu telefonul în mână? Mai bine mergeți într-o scurtă vacanță într-un loc fără semnal. Vă va ajuta.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Frank Kobola)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.