5 semne ca el e alesul!

Ai fluturi in stomac cand il vezi, inima iti bate mai tare cand te suna, iar atunci cand va sarutati, mii de fiori iti invadeaza trupul. Cu asemenea „chimie”, ai fi tentata sa crezi ca va e destinat sa fiti impreuna pentru totdeauna. Insa… nu cumva te pripesti? Hai sa vedem!

Atractia este cheia unei legaturi de durata, dar nu este singura pe care trebuie sa te bazezi cand vine vorba de asta. Sunt si alti factori ce ar trebui luati in considerare, insa… mai greu de intuit. Noile descoperiri iti descriu exact caracteristicile barbatului care asigura succesul unei relatii. Esti sigura ca nu ai scapat din vedere pe nici una dintre ele? Pune-te la incercare!

Stie ce vrea

Orice tip de care esti cu adevarat interesata ar trebui sa fie capabil sa-si exprime telurile pe termen lung si pasiunile (imi pare rau, Cei Patru Fantastici si Xbox-ul nu se pun). Nu se poate „alia” cu tine pana cand nu va avea o idee despre viitorul sau… si despre „contributia” ta in acest viitor.

Nu te consola cu ideea ca se va hotari pana la urma, pentru ca atunci cand o va face, s-ar putea sa realizezi ca ambitiile lui se bat cap in cap cu ale tale.

E optimist

Un studiu recent al Universitatii din Oregon ne informeaza ca femeile care au parteneri „pozitivi” sunt mai satisfacute in relatie si – extrem de important – ca nivelul de optimism al barbatului e proportional cu profunzimea relatiei. Nu numai ca e frumos sa ai pe cineva care sa te ajute sa vezi si partea plina a paharului intr-o situatie mai putin satisfacatoare, dar tipii optimisti sunt maestri in a lua lucrurile asa cum sunt ele la momentul respectiv si nu lasa micile certuri sa-i afecteze, ci ingaduie relatiei sa-si urmeze cursul.

In afara punctului de vedere „roz”, este de asemenea crucial ca tipul cu care te vezi sa te poata face sa razi. Un astfel de tip arata ca este capabil sa lase de la el si sa nu ia lucrurile neimportante prea in serios. In plus, timpul petrecut impreuna va fi mai placut daca puteti vedea partea amuzanta a evenimentelor la care luati parte.

Nu refuza sa se schimbe pentru tine

E adevarat ca s-ar putea sa nu poti schimba un barbat, dar el ar trebui sa VREA sa se schimbe pentru tine. Daca o „fateta” a comportamentului sau te deranjeaza (de exemplu, poate nu e destul de atent in anumite circumstante), ar trebui sa fie dispus sa te asculte, sa vada cum ai dori tu sa se comporte si apoi sa-ti puna sugestiile in practica.

„Cand este cu adevarat indragostit, reflecta mai mult asupra propriei persoane si va lucra la aspectele care te deranjeaza”, spune Diana Kirschner, psiholog doctorand, autor al cartii „Love in 90 Days”. „Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, in mariajele de succes, partenerii se schimba unul pe celalalt in timp.”

„Mai important, un barbat trebuie sa aiba capacitatea sa se transforme si sa «creasca» impreuna cu tine – de exemplu, te insoteste la galerii de arta chiar daca e mai mult genul «canapea si fotbal»”. „Daca nu e dispus sa-si extinda interesele pentru a se potrivi cu tine, s-ar putea sa iei decizia de a-l lasa in urma”, explica Kirschner. „E foarte probabil ca in timp sa devii nelinistita, iar relatia va esua cu siguranta.” Si tu nu vrei asta, nu?

Inca e misterios

Inceputul unei relatii e intotdeauna foarte palpitant tocmai pentru ca abia incepeti sa va cunoasteti. Dar chiar dupa ce factorul „noutate” dispare, e esential ca un barbat sa stie sa te provoace in continuare. „Daca uneori esti incapabila sa-ti dai seama exact ce il pune pe el in miscare, nu trebuie sa te ingrijorezi. Asta e, de fapt, un lucru sanatos”, spune Kirschner.

Desi la prima vedere te-ai putea simti mai legata de un tip care iti da o tona de informatii personale, dupa o vreme risti sa pierzi ceea ce te-a atras la el initial. Ai putea sa incepi sa-l vezi mai mult ca pe un prieten decat ca pe un partener „romantic”. Desigur, vrei sa-ti dezvaluie amanunte despre anumite subiecte importante, cum ar fi cele care privesc familia, dar ar fi bine sa tina cont de niste limite.

Relatarea fiecarui detaliu al vietii (cum ar fi update-uri asupra ciupercii de la degetul piciorului drept) „ofileste” orice iubire. Un semn bun in fazele incipiente ale relatiei ar putea fi faptul ca nu spune totul despre amicii lui. „Acest lucru arata ca s-a prins deja cum sa tina anumite lucruri doar pentru el”, spune Kirschner.

Noi, femeile, suntem mai vorbarete din fire, si e bine daca avem un „echilibru” – barbatul mai rezervat macar la inceputul relatiei.

E atent cu banii

In afara de a-ti da o idee asupra conflictelor legate de bani pe care le-ati putea avea in viitor (unul dintre cele mai frecvente subiecte de cearta in cuplurile de durata), felul in care un barbat isi organizeaza banii dezvaluie multe despre caracterul lui. Semne pozitive: pastreaza bonul dupa ce a platit masa sau cumparaturile, are pe frigider o lista cu datele la care trebuie sa plateasca ratele lunare.

Adevarul e ca nu-ti convine nici sa imparti viata cu un zgarcit. Daca nu e dispus sa cheltuiasca macar din cand in cand, atunci e posibil ca termenul ce-l defineste sa se extinda si asupra altor „teritorii”, ca de exemplu… in pat sau cand e vorba de a face compromisuri intr-o cearta.

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.