5 motive pentru care sexul e mai grozav iarna

Se stie: facem mai mult sex vara, pentru că soarele şi căldura contribuie la creşterea libidoului, atunci suntem mai sumari îmbrăcaţi şi mai bine dispuşi şi relaxaţi (având în vedere că vara e anotimpul vacanţelor lungi şi dese). Dar sexul iarna e la fel de plăcut şi de benefic. Iată de ce:

Sexul creşte imunitatea

Sexul e cu atât mai binevenit iarna cu cât contribuie la creşterea imunităţii, punându-ne astfel la adăpost de răceli, gripe, infecţii şi pneumonie, afecţiuni care sunt mai frecvente în sezonul rece. Când vaginul e stimulat, sistemul imunitar reacţionează şi protejează întregul organism, iar orgasmul declanşează eliberarea de oxitocină în organism, hormon al plăcerii care ne relaxează şi scapă de stres. Iar când nu eşti stresat, stai bine şi la capitolul imunitate. Aşadar, fă-ţi loc în programul de iarnă pentru minimum două partide de sex pe săptămână, ca să te bucuri de un sistem imunitar bine pus la punct.

Bărbatii vor mai mult sex iarna

Explicaţia? Pentru că iarna nu au acces vizual la atât de multă piele, imaginaţia le este stimulată şi creează mai multe fantezii legate de ce se ascunde dincolo de straturile de haine pe care le purtăm în sezonul rece. Poate că sună ciudat, dar este concluzia unui studiu publicat în Psychology Today. 114 bărbaţi au fost rugaţi să noteze cât de atractive li se par femeile pe parcursul unui an, şi, cu cât lunile calendaristice deveneau mai reci, cu atât nivelul lor de excitare creştea. Şi asta nu pentru că noi, femeile, arătăm diferit de la vară la iarnă, ci pentru că ne îmbrăcăm diferit.

Cantitatea de spermă este mai mare iarna

Probabil că explicaţia referitoare la statisticile care susţin că mai mulţi copii sunt concepuţi în lunile de iarnă are de-a face şi cu faptul că vara ejaculările au o cantitate şi concentraţie de spermă mai redusă decât în oricare alt anotimp. Deci există o compensaţie pentru faptul ca natura ne ţine în frig două sezoane din patru: frigul ne ajută să aducem pe lume mai mulţi copii.

Legăturile emotionale sunt mai puternice

Sexologii susţin că lunile de iarnă, cu atmosfera lor veselă de sărbători şi decoraţiunile colorate şi luminoase cu care ne împodobim casele, ne fac mai sensibili, mai sociabili şi mai atraşi să cunoaştem alte persoane. Şi, aşa cum ştim cu toţii, cu cât e mai mare atracţia pe care o simţim faţă de o persoană, cu atât e sexul mai intens.

Iarna avantajează pozitiile sexuale care implică îmbrătişări

Pentru că afară e frig, ne dorim să simţim cât mai multă căldură – în noi, pe noi şi în jurul nostru – inclusiv când vine vorba de poziţii sexuale. Misionarul, linguriţa şi alte poziţii care presupun îmbrăţişări şi cât mai mult contact skin on skin generează mai multă căldură corporală. De asemenea, iarna simţim nevoia să ne protejăm mai mult corpurile, prin urmare recurgem la poziţii sexuale mai sigure, mai puţin contorsioniste. Iar cele care includ îmbrăţişări sunt cât se poate de sigure, protectoare şi călduroase.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise