5 mituri false despre relatii

Ne dorim să avem relaţii perfecte, aşa că plecăm urechea la tot felul de mituri pe care le auzim. Din păcate (sau din fericire), multe dintre ele sunt false. Poate că există anumite reguli de bun simţ de care trebuie să ţinem cont dacă ne dorim o viaţă frumoasă alături de cineva, dar nu e recomandat să credem toate miturile… în special când nu sunt adevărate.

În primul rând, se crede că într-o relaţie perfectă nu există certuri. Nimic mai greşit!Este normal şi sănătos să mai ai şi dispute cu partenerul tău, chiar dacă vă iubiţi. Important este să ştii cum să te cerţi şi cum să repari problema. În plus, unele dintre problemele care apar nici măcar nu au rezolvare, deci trebuie să înveţi să faci compromisuri şi să treci peste.

Apoi, se spune că partenerii trebuie să fie perfect compatibili pentru a se putea înţelege bine pe perioade mari de timp.

Acest lucru este destul de imposibil şi, mai mult de atât, de ce ţi-ai dori acest lucru? Eu cel puţin nu mi-aş dori un tip care să fie versiunea mea masculină, ci unul care să aibă şi propriile sale gânduri, păreri, vise şi interese.

De asemenea, se spune că într-o relaţie sănătoasă nu contează sexul. Poate că relaţiile nu trebuie să se bazeze doar pe sex, dar este absurd să spui că acesta nu contează. Mare parte din frustrările noastre sunt legate de momentele pasionale (sau nu prea) din pat. 

Şi dacă tot a venit vorba de sex… un alt mit spune că apariţia unui copil în familie va aduce mai multă fericire în relaţie. Iar acest lucru este greşit din toate punctele de vedere!

Multe femei rămân însărcinate din disperarea de a ţine partenerul aproape, dar de foarte multe ori viaţa lor nu este mai bună după naştere. Mai mult, este josnic să te foloseşti de un copil nevinovat în încercarea de a-ţi salva relaţia. Dacă îţi doreşti o relaţie mai bună, caută alte moduri prin care să o îmbunătăţeşti.

Nu în ultimul rând, se spune că dacă acesta este bărbatul tău perfect pentru tine, sufletul tău pereche sau oricum vrei să îi spui, veţi avea o relaţie perfectă fără să fie nevoie de multă muncă.

În realitate, nicio relaţie nu merge bine pentru că pur şi simplu merge bine. Este nevoie să faceţi eforturi şi compromisuri – nu va fi mereu uşor, dar, la finalul zilei, merită.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.