5 mituri despre punctul G și adevărul din spatele acestora

Chiar dacă toți suntem adulți capabili să avem conversații mature și informate despre sex, punctul G rămâne un mister pe care nimeni nu pare să îl înțeleagă complet.

În acest articol, vom discuta despre cele mai frecvente mituri legate de punctul G. Desigur, încă rămân multe mistere, dar, cu cât înțelegem mai mult, cu atât mai mult studiu se poate face în sprijinul găsirii răspunsurilor.

Mitul #1: Punctul G nu există

Punctul G este foarte real. Este situat pe peretele anterior al vaginului, de obicei la aproximativ 2,5-5 cm în interiorul canalului vaginal. Are o textură mai bogată, asemănătoare cu cerul gurii. Bineînțeles, pentru că fiecare corp este diferit, punctul G poate varia de la persoană la persoană.

Mitul #2: Masturbarea este singurul mod de a-ți găsi punctul G

Masturbarea este în general cel mai bun și sigur mod de a-ți învăța propria anatomie. În același timp, unele femei se bucură mai mult de stimulare atunci când experimentează cu un partener. Recomandarea noastră este să încercă să îl găsești când ești deja excitată, pentru că zona se umflă și devine mai proeminentă.

Mitul #3: Stimularea punctului G este foarte diferită de stimularea clitorisului

Pentru mult timp, se vorbea de orgasmul punctului G ca și cum ar fi ceva foarte diferit de cel obținut în urma stimulării clitorisului. Însă noi cercetări sugerează că acesta este de fapt clitorisul intern, clitorisul fiind mai mare decât se credea la început.

Mitul #4: Stimularea punctului G este singurul mod de a experimenta squirting-ul

Deși squirting-ul este asociat cu stimularea punctului G, acesta nu este singurul mod de obține acest lucru. De exemplu, unele persoane pot ajunge aici doar prin stimularea clitorisului.

Mitul #5: Squirting-ul este doar urină

Aceasta este una dintre cele mai mari controverse din cadrul comunității de sănătate sexuală. Există cercetări care sugerează că nu este urină, ci un lichid din glandele Skene, care conține și o anumită cantitate de urină, venind din uretră. În același timp, există și studii care spun că este doar urină.

Citește și: Nu poți avea orgasm din cauza anxietății? 

 

*articol preluat din Marie Claire US (autor: Sophie Saint Thomas)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.