5 barbati indispensabili

Un bărbat care-ți oferă acces gratuit și nelimitat în meandrele gândirii masculine este un atu nemaipomenit. Așa că, împreună cu un specialist, am alcătuit lista celor 5 tipi absolut necesari în viața ta.

1 Tipul care… îți dezvăluie perspectiva masculină

De ce ai nevoie de el: Oricât de apropiată ai fi cu cea mai bună prietenă, femeile nu sunt construite genetic să-ți ofere tranșant adevărul gol-goluț. Nu înțelegi ce este cu “pasa proastă” prin care trece iubitul tău? Cere sfatul direct de la sursă. „Găsește acel bărbat care e dispus să îți împărtășească perspectiva masculină și care, desigur, nu se teme să ți-o spună verde în față”, recomandă Despina Niculescu, psiholog. “Cel mai probabil, vei primi o explicație simplă, directă, departe de toate acele scenarii complicate pe care și le construiește, în general, mintea feminină”, adaugă ea.

2 Tipul care… știe ce bărbați ți se potrivesc

De ce ai nevoie de el: E o tendință firească a oamenilor să creadă că doar ei știu ce este mai bine pentru ei. Dar e bine să stai să asculți cu atenție și ce au alții de zis despre tine. „Chiar dacă viața ta sentimentală este ceva intim, uneori, un prieten de sex masculin este mai capabili ca o femeie să-ți sugerze cu ce tip de bărbat ar trebui să încerci o relație. Asta fiindcă, punctul masculin de vedere este aporoape întotdeauna mai practic, poate și pentru că bărbații folosesc mai mult emisfera stângă a creierului lor”, explică psihologul.

Ce ar schimba femeile la barbati

3 Tipul care… sare să-ți urce canapeaua la etajul trei

De ce ai nevoie de el: “O să ai mare nevoie de un bărbat în casă, la un moment dat”, mi-a replicat mama, atunci când făcând pe viteaza argumentam că eu n-am nevoie de nimeni. Și fiindcă nu vorbim aici despre un “viitor soț”, prejudecata generalizată e că bărbații așteaptă favoruri sexuale în schimbul ajutorului prețios oferit. „Rămâi puternică pe poziții, însă îndrăznește să ceri ajutorul și achită-te de datorie oferindu-i un bilet la film sau o bere la terasa favorită. Nu uita, tu stabilești granițele relației voastre”, sfătuiește specialistul.

9 lucruri pe care barbatii vor sa le ascunda de femei

4 Tipul cu care… flirtezi inocent

De ce ai nevoie de el: Toții avem nevoie de atenție și de validare din partea sexului opus. În plus, deși mai sarcastici, bărbații sunt de fapt mult mai sinceri ca femeile atunci când își dau cu părerea. „Când cauți o părere francă, întreabă-ți colegul de serviciu sau un amic – bărbații nu știu să mintă pentru a-ți proteja orgoliul. Deci, dacă ți-a adresat un compliment, chiar și indirect, poți fi sigură că este exact ce crede despre tine”, explică psihologul. Bineînțeles, trasează ferm limitele relației voastre și nu îi da semnale greșite.

Ce nu le place barbatilor in pat

5 Tipul care… ți-e mentor la muncă

De ce ai nevoie de el: Un studiu efectuat de Catalyst, o organizație non-profit cu misiunea de a dezvolta mediul afacerilor pentru ambele sexe, a scos la iveală că, atunci când vine vorba de leadership, bărbații iau atitudine, în timp ce femeile se „pierd” în a avea grijă de sentimentele celor din jur. Prof. Dr. Ronald E. Riggio, specializat pe studiul oamenilor aflați în poziții de top management, afirmă că bărbații sunt orientați către acțiune și către a rezolva sarcinile. De aceea, e ideal să îți găsești un tip de încredere în perimetrul profesional, de la care poți învăța meserie „brută” și care să te sprijine în luarea unor decizii importante la birou.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.