40% dintre bărbați experimentează o „tristețe inexplicabilă” după sex, arată un studiu

Sexul ar trebui să fie o activitate care ne îmbunătățește starea de spirit, dar există persoane care se simt triste după actul sexual. Deși se credea că doar femeile pot întâmpina această problemă, un nou studiu arată că 40% dintre bărbați au experimentat cel puțin o dată în viață Postcoital Dysphoria.

Postcoital Dysphoria, sau PCD, apare atunci când o persoană are sex consensual plăcut cu un partener, dar este întâmpinat de sentimente de tristețe sau irascibilitate imediat după.

La studiu, care a fost efectuat de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia, au participat peste 1200 de bărbați din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Germania și Rusia. „40% dintre participanți au raportat că au experimentat PCD măcar o dată în viață, iar 20% au spus că au experimentat-o în ultimele 4 săptămâni”, spune Joel Maczkowiack, co-autor al studiului.

Studiul a fost efectuat online prin intermediul unui chestionar. Acestea includea afirmații precum „Nu vreau să fiu atins, vreau să rămân singur”, „Mă simt nemulțumit, supărat și îmi e frică”, „Tot ce vreau e să plec și să mă distrag de la tot ce am participat”, iar unii dintre bărbați au declarat că după sex se simt fără emoții, goi pe dinăuntru.

„Se crede că bărbații și femeile experimentează o serie de emoții pozitive, inclusiv mulțumirea și relaxarea, imediat după o activitate sexuală consensuală”, spune Robert Schweitzer, co-autor al studiului. Dacă partenerii continuă să se angajeze în acte de intimitate după terminarea actului sexual (precum săruturi, îmbrățișări etc), relația dintre aceștia se întărește. Astfel, când unul sau ambii parteneri experimentează PCD, legătura poate fi deteriorată în timp.

 

Citește și: Una din 10 femei are dureri în timpul sexului

Citește și: Adolescenții cred că filmele porno sunt realiste

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.