3 replici tipic masculine complet neadevarate

Sunt multe chestii pe care bărbaţii le spun nu pentru că le gândesc cu adevărat, ci pentru că societatea i-a învăţat că e frumos să le spună. Până la urmă, e în firea lucrurilor. Omul nu e o fiinţă solitară şi, trăind în colectivitate, se supune vrând-nevrând unor norme de comportament pentru a fi acceptat şi integrat în colectiv. Dacă nu se comportă aşa cum societatea consideră că e normal şi etic, riscă să fie respins, dezaprobat, etichetat. Aşa că, pentru a fi acceptat şi a „aparţine”, de multe ori spune ceea ce e „se cade”, nu ceea ce gândeşte cu adevărat.

Şi nu doar bărbaţii fac asta. Şi noi ne însuşim sintagmele pe care societatea ni le repetă la nesfârşit ca fiind normale… Dar asta e o altă discuţie, acum vorbim despre bărbaţi şi despre cum ne mint ei frumos pentru a nu părea misogini sau sexişti. Iată 3 replici tipic masculine care sună frumos şi ne flatează, dar de fapt sunt adevăruri doar pe jumătate spuse!Prefer femeile fără machiaj

… spune tipul care vrea să pară sensibil şi profund, dar care habar n-are ce e înseamnă „machiaj”. De fapt, majoritatea bărbaţilor nu ştiu ce presupune machiajul. Pentru ei, orice pui pe faţă e machiaj. Te dai cu crema hidratantă? Te-ai machiat! Îţi acoperi cearcănele? Te-ai machiat! Machiajul e ceva strident şi diabolic, te transformă în asemenea hal încât când îl dai jos săracii bărbaţi nu te mai recunosc. Să fim serioşi: e vorba de machiaj, nu de efecte speciale!

Pot bărbaţii să viseze cât vor la FEMEIA cu ten impecabil, ochi mari, gene lungi şi buze roşii de la Mama Natură. Aşa arătăm când suntem COPILE; când devenim femei, trăsăturile ni se maturizează şi chipul îşi pierde perfecţiunea naturală. De la o vârstă încolo, nu există persoană, femeie sau bărbat, care să nu aibă cel puţin o problemă a tenului: cearcăne, puncte negre, acnee, pori măriţi etc.

Fără machiaj, toate aceste imperfecţiuni s-ar vedea, iar trăsăturile noastre naturale ar rămâne estompate de trecerea timpului. Noroc că machiajul, făcut aşa cum trebuie, nu ascunde frumuseţea, ci o scoate şi mai mult în evidenţă. Bărbaţilor le e greu să facă diferenţa între „fără machiaj” şi „machiaj natural”, dar când îi pui în faţa unei femei machiate natural şi a uneia nemachiate, cu siguranţă o vor alege pe prima, convinşi fiind că au ales femeia naturală, frumoasă de la Mama Natură.

Aşa că cei care susţin sus şi tare că preferă femeile fără machiaj fie vor să pozeze în tipi sensibili, fie nu ştiu ce e ăla machiaj… şi ar trebui să aibă grijă ce-şi doresc. Pentru exemplificare, arată-le genialul sketch al lui Amy Schumer:

 

Nu mă interesează că nu eşti epilată

Yeah, right! Nici pe noi nu ne interesează mărimea! (Normal că nu ne interesează, în cazul iubitului nostru!, dar dacă ne pui să alegem strict penisul, şi nu caracterul, evident că o să alegem penisul cel mai mare, că doar oameni suntem). Trebuie lămurit din start: dacă e vorba de o partidă de sex, bărbaţii într-adevăr o să-ţi spună că nu-i interesează dacă eşti epilată sau nu. Când urlă hormonii în ei, normal că ar zice orice ca să-şi continue drumul spre penetrare. Dar asta nu înseamnă că data viitoare nu se aşteaptă ca tu să nu fii perfect „depilozitată”…

Din păcate, în lumea occidentală, femeia trebuie să aibă păr doar în cap şi sprâncene pentru fi considerată atractivă. Adică, natura ne înzestrează cu păr, dar noi trebuie să scăpăm de el pentru a ne încadra în tiparele de frumuseţe ale secolului XXI. Cu tot efortul unor vedete precum Miley Cyrus şi Madonna de a impune, mai în glumă, mai în serios, „trendul părului la subraţ”, axilele păroase la femei sunt considerate complet inestetice. Iar bărbaţii nu-şi vor ascunde dezaprobarea decât în situaţia mai sus-menţionată (sau dacă au vreun fetiş ciudat cu pilozitatea corporală…).

Deci, păr la subraţ – nu, păr pe picioare – nu. Mustăcioară? În niciun caz! Pilozitate pe sâni? Hell, no! Desigur, vorbim aici despre fire care se văd cu ochiul liber, nu o să stea nimeni să se uite cu lupa dacă ai păr pe picioare sau nu. În ceea ce priveşte zona intimă, atâta vreme cât „tufişul” nu e Woodstock style şi eşti epilată bikini line, totul e ok. Putem să ne prindem când un tip ne minte frumos, dar ce fel de epilare inghinală preferă… asta chiar n-avem cum să ghicim!

M-am îndrăgostit de tine la prima vedere

Textul ăsta s-ar putea să ţină la puştoaice care doar au citit despre iubire, fără să experimenteze câtuşi de puţin sentimentul, sau la femei exagerat de romantice şi visătoare care nu vor să accepte realitatea: nu există dragoste la prima vedere! Poate atracţie la prima vedere, asta da, dar e cu totul altceva. Poţi să te simţi atras de o persoană de îndată ce o vezi, dar nu poţi să te îndrăgosteşti pe loc, fără să ştii nimic despre ea. Să auzi un tip spunând că s-a îndrăgostit la prima vedere – când se presupune că bărbaţii sunt dominaţi de intelect, nu de emoţii – ar trebui să te facă să râzi cu poftă, nu să cazi pe spate. Sau bine, poţi să cazi pe spate dacă vrei să-l laşi în continuare să creadă că replicile din comediile siropoase pot avea succes în viaţa reală.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise