3 greseli care va saboteaza relatia

Nici măcar Cenuşăreasa şi Prinţul n-au trăit fără griji în relaţie până la adânci bătrâneţi – de asta putem fi sigure! O fi ea iubirea ca-n basme la început, dar cu timpul încep să apară şi probleme (mici, dar sâcâitoare), aşa cum e normal, de altfel.

Şi chiar dacă eşti sigură că nu faceţi nimic greşit, e imposibil să nu aveţi câte o scăpare ce duce la certuri interminabile. Acestea fiind zise, e crucial să evitaţi acele greşeli cu potenţial de sabotare a relaţiei.Cosmo a identificat 3 dintre cele mai comune greşeli în cuplu şi vă oferă soluţiile ideale!

#1. Împărţiţi cu stricteţe treburile casnice.

Se ştie că bărbaţii încearcă prin toate mijloacele să se sustragă de la treburile casnice, iar noi, femeile, ne-am cam săturat să le facem pe toate, în timp ce ei se bucură de ieşiri cu amicii. Acest stereotip te-a determinat să-i propui de la început să faceţi jumi-juma treburile casnice, ca să nu fie cu supărare.

Totuşi, terapeuţii de cuplu sunt de părere că această strategie poate aduce mai multe discuţii în contradictoriu, iscate, în principal, din nemulţumirile tale legate de treburile finalizate de el (exemplu: L-ai trimis la cumpărături şi a venit cu praf de copt în loc de zahăr vanilat!). Specialiştii recomandă ca fiecare dintre voi să se ocupe de lucrurile pe care le stăpâneşte cel mai bine – măcar ştii că te poţi baza pe el atunci când se strică ceva prin casă.

#2. Amânaţi sexul până când vă vine cheful.

Nu te îngrijora, e normal ca după o vreme să nu mai aveţi chef de nebunii tot timpul, aşa cum se întâmpla la început. Totuşi, e greşit să aşteptaţi acel moment magic în care amândoi aveţi chef de sex, pentru că…s-ar putea să dureze ceva, iar relaţia voastră are nevoie de intimitate fizică.

Aşa cum pofta vine mâncând, şi pofta de sex poate surveni atunci când vă aşteptaţi mai puţin – trebuie doar să vă stimulaţi prin jocuri sexy! Priveşte-l intens în ochi şi spune-i să te sărute aşa cum a făcut-o prima oară. Un simplu sărut (din toată inima) poate avea consecinţe…erotice.

#3. Discutaţi o problemă până găsiţi soluţia, chiar dacă durează toată noaptea.

Regula „Nu mergeţi niciodată la culcare supăraţi” chiar funcţionează, dar realist vorbind, nu poate fi pusă în aplicare în toate cazurile. Dacă discuţia în contradictoriu persistă chiar şi după 2-3 ore, e clar că sunteţi prea obosiţi şi prea furioşi pentru a soluţiona conflictul acum. Un timp de gândire vă va face bine amândurora, aşa că nu – nu e o tragedie să mergeţi la culcare supăraţi uneori, cu condiţia să soluţionaţi conflictul a doua zi.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.