12 semne ca esti dependenta de partenerul tau

Iubirea este minunată, dar nu e sănătos să fii dependentă de partenerul tău. Iată câteva semne care îți arată că și tu ai putea fi.

„Din păcate, creierul uman este făcut în așa fel încât poți dezvolta o astfel de dependență”, spune Dr. Femke Buisman-Pijlman, cercetător în domeniul dependenței. „După ce senzațiile de la începutul relației dispar, rămâne o dependență psihologică care te face să crezi că ai nevoie de persoana cealaltă. Putem deveni dependenți de o persoană la fel cum putem deveni dependenți de alcool.”

Sfaturi pentru o femeie independenta

Iată 12 semne că ești dependentă de partenerul tău:

 1. Vrei mereu să fie alături de tine, dar apoi nu îți convine. Îl rogi să vină pe la tine, deși trebuie să te pregătești pentru un interviu important, îl iei cu tine la o seară cu prietenele, deși e coar că nici el, nici voi nu vă simțiți bine… Dependență nu înseamnă neapărat că îți place să fie mereu acolo, dar îți e greu să nu îl ai.
 2. Faci sex cu partenerul în cele mai nepotrivite momente. Oricine poate aprecia o partidă spontană de sex, dar când e vorba de sex zilnic, în pauza de masă, ceea ce vă face pe amândoi să întârziați la muncă… nu e ok.
 3. Faci reguli referitoare la cât de des să vă vedeți, dar nu le poți respecta.
 4. Îți cheltui toți bani pentru a-l ajuta, pentru a-l ține aproape de tine. Sigur, e normal ca într-o relație să vrei să îți ajuți partenerul, însă nu e ok să intri tu în datorii pentru că ții neapărat să îi plătești facturile.
 5. Îți e greu să fii fericită când nu ești cu el. Dacă partenerul e singura ta sursă de fericire, este foarte posibil să fii dependentă de el.
 6. Îți e teamă să fii singură.
 7. Te simți goală pe dinauntru atunci când nu este cu tine.
 8. Te panichezi la gândul că l-ai putea pierde. Oricine își poate face griji din cauza aceasta, dar îngrijorarea ta s-a transformat în panică.
 9. Încerci să te cerți cu el din nevoia de atenție. „Nici măcar nu m-ai întrebat ce am făcut azi! Nu îți pasă de mine!”
 10. Faci sex cu el cu ideea că te va iubi mai mult, deși nu prea ai chef.
 11. Nu te poți concentra la birou pentru că nu te gândești decât la el.
 12. Ai impresia că viața ta nu are sens fără el.

Stii sa-ti pastrezi independenta in amor?

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.