12 lucruri necesare în orice relație sănătoasă

Dacă vreți să fiți împreună pentru totdeauna, țineți cont de aceste lucruri care sunt necesare în orice relație sănătoasă.

Locul vostru special

Da, trebuie să aveți un loc special chiar dacă nu sunteți personaje dintr-un film de dragoste! Indiferent dacă e vorba de o cafenea cochetă, o bancă dintr-un parc sau chiar un alt oraș, acesta este locul unde vă simțiți întotdeauna bine și unde ați trăit momente fericite.Bunele maniere

„Te rog” și „Mulțumesc” trebuie folosite în fiecare zi! Nu trebuie să exagerați, dar folosiți-le atunci când e vorba de făcutul patului, dusul gunoiului, spălatul vaselor etc. Și niciodată, dar niciodată, nu folosiți un ton agresiv atunci când vreți ca partenerul să vă ajute sau în cazul în care a uitat ceva.

Respect

Respectul este foarte important în orice relație! Oricât de confortabil te simți alături de partener, nu îi vorbi niciodată urât, nu îl jigni, nu țipa la el.

Citește și: Primul an de căsnicie, adevărata probă de foc? 

„Agree to disagree”

Cu alte cuvinte, trebuie să învățați să acceptați că uneori nu aveți aceeași părere. Uneori e bine să lași de la tine, iar partenerul ar trebui să facă același lucru.

Nu fiți egoiști

Din când în când, lasă-ți partenerul să ia ultima felie de pizza sau să mănânce ultima gogoașă. 🙂

Aranjați-vă unul pentru altul

Măcar o dată pe lună ar trebui să vă îmbrăcați frumos și să ieșiți în oraș împreună. Iar acasă, chiar dacă vreți să fiți confortabili, nu strică să purtați niște haine de casă drăguțe.

Învățați să vă cereți scuze

Nu doar pentru lucrurile importante, ci pentru orice l-ar fi putut deranja pe partener. Chiar dacă poate nici măcar nu s-a supărat, va aprecia că te-ai gândit la asta.

Tradiții speciale

Nu trebuie să fie ceva ieșit din comun. Puteți avea un mod special prin care dați noroc atunci când savurați un pahar de vin sau să vă uitați la un film horror de Valentine’s Day.

Sărbătoriți aniversarea

Nu trebuie să mergeți neapărat la un restaurant fancy, puteți doar să vă cumpărați niște prăjiturele pe care să le mâncați în timp ce vă uitați la un serial îmbrățișați.

Citește și: 5 greșeli de comunicare în cuplu 

Sărutați-vă des

Oricând puteți: dimineața, înainte de culcare, pentru că a gătit în timp ce tu te uitai la un serial, în timpul sexului, pe stradă. Chiar și un simplu pupic pe obraz vă va aduce un zâmbet pe buze.

Complimente

Chiar dacă v-ați făcut multe complimente când v-ați cunoscut, nu trebuie să vă opriți niciodată.

Aventuri noi

Mergeți în vacanță în locuri noi, înscrieți-vă la un curs, găsiți hobby-uri noi, mergeți la un restaurant pe care nu l-ați încercat niciodată.

 

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Arricca Sansone)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.