11 lucruri pe care partenerul n-ar trebui să le ceară de la tine

Ne dorim o relație ideală și încercăm să ne purtăm exemplar, însă nu uita că și partenerul trebuie să facă același lucru. Iată 11 lucruri pe care partenerul nu ar trebui să le ceară niciodată de la tine.

Să îi spui totul despre relațiile anterioare

Trecutul îți aparține și nu ar trebui să fii obligată să vorbești despre el dacă nu vrei. Cu alte cuvinte, partenerul tău nu trebuie să îți ceară să îi spui cu cine și când te-ai culcat, cum erau foștii în comparație cu el sau orice alte detalii din viața ta sexuală.

Citește și: 8 lucruri pe care bărbații nu le-ar recunoaște în fața unei femei 

Să minți pentru el

Toate minciunile și secretele afectează negativ o relație, fie că este una romantică sau de prietenie. Partenerul tău nu ar trebui niciodată să te pună să minți pentru el! Îndeamnă-l să spună adevărul și să își asume consecințele.

Să treci cu vederea crizele sale de furie

Partenerul tău nu ar trebui niciodată să îți ceară să treci pur și simplu cu vederea crizele sale de furie pentru că „a avut o zi proastă” sau „e stresat”. Sigur, oricine poate fi irascibil uneori, dar, dacă exagerezi, îți asumi ce ai făcut și îți ceri scuze. În caz contrar, relația are de suferit.

Să votezi pentru cine vrea el

Alegerile politice sunt 100% personale și nu ar trebui să votezi pentru cine vrea partenerul sau familia. Nu ar trebui ca cineva să îți ceară să susții un candidat cu care nu ești de acord.

Citește și: 5 greșeli de comunicare în cuplu 

Să nu mai vorbești despre succesul tău

Gelozia poate apărea în orice relație, dar e inacceptabil să ceri partenerului să nu mai vorbească despre succesul său pentru că ești invidios pe el. Iubitul tău ar trebui să se bucure pentru reușitele tale și, dacă nu îi convine situația în care se află, să facă tot posibilul să te egaleze – nu să te facă să te simți prost pentru că o duci mai bine decât el.

Să faci curat după el

Nu ești nici mama lui, nici menajera, nici sclava. Partenerul tău poate găti, poate face curat, poate face cumpărături și poate strânge după el atunci când face dezordine. Împărțiți în mod egal sarcinile în casă și nu te lăsa călcată în picioare.

Să ignori insultele pe care ți le aduce familia sa

Partenerul tău ar trebui să îți ia apărarea în fața prietenilor și a familiei. Dacă aceștia nu se jenează să te insulte, chiar și în față, nu ar trebui să „treci peste, așa e el, mie nu-mi pasă ce zice”.

Să faci ceva care te terifiază

Cum ar fi să urci într-un roller coaster uriaș sau să intri în mare dacă nu știi să înoți. Partenerul ar trebui să îți accepte decizia, mai ales dacă e vorba de ceva care te sperie foarte tare.

Citește și: Minciuni pe care ți le spui într-o relație toxică

Să renunți la un prieten

Nu ar trebui să renunți la un prieten doar pentru că partenerul nu îl place. Îți poate spune că el consideră că relația dintre voi nu este una sănătoasă sau potrivită (cu argumente, bineînțeles), dar asta e tot.

Să se uite în telefonul tău

Dacă face asta, cel mai probabil este paranoic și posesiv. Crede-ne, nu îți va face plăcere să te afli într-o astfel de relație toxică! Scapă de el cât mai repede.

Să îți schimbi ținuta

De exemplu, ieși în oraș cu prietenele, dar iubitului tău nu îi place topul pe care l-ai ales. Are un decolteu prea mare, spune el. O întreagă ceartă poate porni de la asta, pentru că este sigur că vei atrage privirile tuturor bărbaților. Mai mult, de la asta poate ajunge și la concluzia că îl vei înșela. Din nou, este clar vorba de un tip paranoic și posesiv, deci fugi cât te țin picioarele.

Foto: Unsplash

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Charlotte Andersen)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.