10 lucruri pe care le-am învățat după prima lună de căsătorie

Există anumite lucruri pe care doar persoanele care abia s-au căsătorit le pot înțelege. Iată câteva dintre ele:

„Soț” și „soție” sunt cuvinte ciudatePrimele dăți când te vei referi la partenerul tău ca la „soț” sunt atât de ciudate! Același sentiment îl vei întâlni și atunci când el îți va spune „soție”. Evident, vor fi și momente când te vei bâlbâi: „Hai să îl cunoști pe iubi-logodni-ăăă soțul meu!”

Te simți mândră să îl numești „soț”

Oricine se poate căsători, dar e nevoie de răbdare și multă muncă pentru a avea o căsnicie fericită așa cum este a ta. Dar iată că ați ajuns aici și ce bne sună soț și soție!

E 2017, dar toată lumea se așteaptă să îți schimbi numele

Iar dacă nu o faci vei primi tot felul de întrebări impertinente. Unele persoane chiar consideră că dacă nu vrei să îți schimbi numele înseamnă că nu aveți o relație sănătoasă sau nu îți iubești partenerul.

Citește și: Primul an de căsnicie, adevărata probă de foc? 

Nu e ușor să explici că nu ți-ai schimbat numele

„Și cum te simți ca doamna Popescu”, „Bine, doar că nu sunt, încă mă numesc Tudor” – și apoi începe distracția pentru că trebuie să explici de ce ai îndrăznit să îți păstrezi numele. Iar când vine vorba de o rudă mai în vârstă sau conservatoare „distracția” e și mai mare.

Faza lunii de miere e reală

Te simți mai împlinită și mai fericită, iar sexul este mult mai bun. Din fericire, durează mai mult de o lună!

Nu vei recupera neapărat banii

Ai vrut să ai niște decorațiuni de nuntă mai interesante și un meniu exotic? E ok, știi că vei recupera banii din daruri. Doar că în că în cele mai multe cazuri nu se întâmplă asta. Dar hei, nu trebuie să îți pară rău, ai avut o nuntă de vis!

În loc să cheltui mult la nuntă, mai bine ții banii pentru luna de miere

Nu vei regreta niciodată banii cheltuiți în luna de miere! În plus, e de preferat să cheltui mult pentru o vacanță de o săptămână decât pentru o nuntă de câteva ore.

Citește și: 5 semne că nu ai o căsnicie puternică, potrivit avocaților de divorț 

Toată lumea îți va spune să nu fii tristă

Dar uneori vei fi pentru că vei simți că un aveți cum să creșteți mai mult. Există anumite etape: vă cunoașteți, vă îndrăgostiți, începeți o relație, mergeți în prima vacanță împreună, vă mutați împreună, vă logodiți, vă căsătoriți… și acum ce urmează?

Toți se așteaptă să faci un copil imediat

…chiar dacă voi nu vreți un copil fix acum (ori niciodată) sau unul dintre voi este infertil. Și încep din nou întrebările din partea familiei și a prietenilor. Ugh!

Nimic nu se schimbă, de fapt

Relația voastră a rămas la fel, doar ați semnat un act și aveți un inel pe deget. Și asta e ok.

 

*articol preluat din RedBook (autor: Tess Koman)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.