PANTENE & Laura Cosoi
prezintă
Cartea părului puternic
Stilul tău, oricât de special ar fi, rămâne incomplet dacă nu se desăvârşeşte prin strălucirea şi vitalitatea părului. De aceea, împreună cu PANTENE și LAURA COSOI, îți aducem în exclusivitate CARTEA PĂRULUI PUTERNIC.
Laura Cosoi, despre provocarea de a găsi cea mai bună formulă

Echilibrată şi foarte energică, Laura Cosoi ne surprinde mereu cu apariţiile ei naturale, dar în acelaşi timp strălucitoare. Şi-a păstrat tonusul chiar şi pe toată durata sarcinii, cu aceeaşi energie care o caracterizează. Şi asta doar pentru că a “îmbrăţişat” sarcina ca parte dintr-un curs firesc, de care s-a bucurat, fără alte frici sau răsfăţuri.

Despre această ultimă transformare prin care a trecut, dar şi despre numeroasele transformări fizice pe care le-a experimentat, de-a lungul timpului, şi despre cum le-a făcut faţă cu brio, ne-a destăinuit în interviul de mai jos. Noi am rămas fascinaţi de puterea cu care Laura ia toate provocările firesc, găsind mereu cea mai bună formulă.

Q: Te-am admirat – de-a lungul perioadei când ai fost însărcinată – fiecare apariţie a fost strălucitoare. Cum ţi-ai menţinut tonusul atât de fresh, chiar şi însărcinată?

În primul rând, îţi mulţumesc. Probabil secretul a fost că am îmbrăţişat sarcina fără frică, apoi l-am avut pe Cosmin alături de mine tot timpul. El nu este un bărbat fricos, nu s-a panicat, este foarte echilibrat, un bărbat cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri. Cred că asta m-a ajutat foarte mult, că l-am avut pe el alături de mine şi, mai mult decât atât, sarcina mi-a permis să pot să-mi desfăşor activitatea în mod normal. Am fost foarte norocoasă.

Q: Pe lângă aspectul fizic, ai făcut numeroase lucruri în acelaşi timp, de la site-ul pe care scrii constant la evenimente, parteneriate etc. Ai o formulă magică care te-a ajutat să nu oboseşti? 🙂

Pur şi simplu nu m-am lăsat, eu nu sunt o tipă răsfăţată, probabil sportul de performanţă şi un ritm de viaţă foarte activ m-au ajutat foarte mult. Prin simplul fapt că, în general, fac foarte multe lucruri… nu am avut timp să mă răsfăţ. Evident, nu spun că nu au existat transformări în corpul meu în toată perioada asta, dar nu le-am acordat importanţa pe care le-o acordă marea majoritate a femeilor însărcinate. Am înţeles procesul sarcinii, am acceptat că vor fi schimbări şi nu m-am panicat deloc în ceea ce priveşte kilogramele în plus. Totul mi s-a părut un curs firesc. Această îmbrăţişare a sarcinii a fost benefică pentru cuplu, nu am avut nici oscilaţii de stări, nu am fost nici neapărat mai sensibilă. Are legătură de cum eşti construit şi eu sunt un om echilibrat, zic eu. 🙂

Q: Pe site-ul tău, lauracosoi.ro, ai un jurnal de sarcină unde ai consemnat tot felul de detalii despre această perioadă din viaţa ta. Care a fost cel mai neaşteptat lucru pe care l-ai trăit? Cel mai frumos? Dar, cel mai greu?

Cel mai neaşteptat… faptul că nu mi-a fost rău şi nu am avut moment de cădere, nu am intrat în panică, nu am avut stări când nu am ştiut ce să fac. Mi-am imaginat tot timpul că la 36 de ani o sarcină va fi mult mai grea, dar se pare că trupul meu a fost pregătit pentru asta. Psihicul contează enorm, este foarte important să îţi vezi în continuare de proiectele tale şi de program, dar evident trebuie să şi poţi face asta. Dacă aş fi obosit, aş fi făcut o pauză.

Cel mai frumos lucru este, evident, sarcina în sine. N-aş mai fi vrut să se termine perioada asta, mi-a priit foarte mult şi sunt convinsă că o să-mi lipsească la fel de mult. Mi-a plăcut sentimentul că era ea aici, în interiorul meu.

Cel mai greu a fost la început când nu ştiam dacă sarcina este sau nu acolo, neavând simptome nu prea ai informaţii despre făt, despre embrion, nu ştii dacă s-a oprit sau nu din evoluţie. La fiecare vizită la medic, eram surprinsă: aww, chiar este. 🙂 Aveam emoţii tot timpul când mergeam la control.

Pe lângă cărţile de bucate pe care le-a scris cu drag, din propria experienţă, Laura Cosoi a adunat, la un loc, ritualurile de îngrijire a părului şi, mai mult, a dezvăluit, pas cu pas, care sunt coafurile ei preferate, în noua ei carte – Cartea Părului Puternic.

Q: Ce sport ai practicat în timpul sarcinii, ce sport practici în general? De ce ni l-ai recomanda?

În primul trimestru nu am putut să fac sport, nici masaj, mi s-a părut ciudat. Apoi, am început să merg pe bandă, să urc scările, să fac plimbări lungi în pas alergat, schimbări de ritm şi yoga, care te ajută enorm la respiraţie, la întindere, la poziţia corpului, mai ales că trăieşti discomfort şi anumite modificări fizice. Dar, dacă nu eşti o tipă sportivă, să nu te apuci să faci sport în sarcină sau să încerci să practici ceva uşor.

În general, yoga te ajută foarte mult şi mai ales la naşterea naturală, iar eu, dacă mă ajută Dumnezeu, îmi doresc foarte mult să nasc natural.

Q: Când şi cum te-ai apucat de gătit?

Asta este o poveste foarte lungă, gătesc de mult timp, dar după ce am participat la Celebrity Master Chef mi s-a inoculat ideea de a scoate acea carte de bucate „Rămâi la masă” care a fost şi premiată internaţional, împreună cu editura Curtea Veche. Acum lucrez la cel de-al doilea volum, în sensul că este deja la Editură, urmează să iasă în septembrie sau octombrie când va avea loc şi lansarea. Practic, nu este despre când te apuci să găteşti, este un curs firesc. Noutatea este că am făcut publice reţetele, dar eu tot timpul preparam tot felul de chestii acasă, toată lumea mă întreba ce mănânc şi aşa am scos volumul de bucate şi am scris reţetele pe blog. Mulţi urmăritori prepară reţetele propuse de mine, iar acesta este un compliment extraordinar. Ca la teatru, când vin mulţi oameni la spectacol şi aplaudă la final, restul nu contează.

Q: Din tot ce găteşti, care sunt cele mai sănătoase combinaţii alimentare pe care le faci?

Depinde foarte mult, sintagma „cele mai sănătoase” este greu de stabilit, mai ales că fiecare persoană are toleranţe, intoleranţe etc. Eu întotdeauna am ales un stil de viaţă echilibrat, mănânc şi carne, mai beau şi o băutură cu acid. Nu fac rabat de la nimic, dar recunosc că, în general, sunt destul de atentă la tot ce mănânc şi asta a pornit de la respectul pe care îl am faţă de corpul meu. Până la urmă este cel mai important lucru pe care îl avem pe lumea asta: trupul nostru. Încerc să combin alimentele aşa cum îmi plac mie: mănânc şi carne cu brânză sau alte combinaţii care nu se recomandă în general. Totul este să nu te ridici de la masă cu burta plină şi să bei foarte multe lichide. Dacă vrei să mănânci ceva dulce, încearcă să mănânci în prima parte a zilei, dacă vrei să nu mănânci mult la masă, încearcă să îţi împarţi porţia în două sau să bei un pahar de apă înainte de masă, să mănânci un snack între mese, de exmplu migdale, dar nu prăjite. Să renunţi la sare, să nu pui zahăr în nimic pentru că oricum toate alimentele au zahăr.

Q: Cum crezi că influenţează alimentaţia starea generală a părului tău? Care sunt micile secrete cu ajutorul cărora îţi îngrijeşti părul?

Am scris şi un articol pe blog despre asta, de exemplu de ce este important să mănânci migdale? Te ajută la creşterea şi întărirea firului de păr. Părul are şi el o viaţă şi un ritm: sunt perioade în an când îţi mai cade părul, în care nu stă aşa cum ţi-ai dori. De exemplu, când merg în vacanţe, părul stă în funcţie de cum este apa în locul unde merg sau dacă e mai umedă clima şamd. Părul are o personalitate în sine, uşor influenţabil de factorii externi şi, de aceea, este extrem de important să îţi găseşti produse de păr care să ţi se potrivească, din game care să ţi se potrivească. Asta înseamnă să testezi, pentru că nu ştiu dacă cineva poate să îţi spună ce ţi se potriveşte cel mai mult. În ceea ce mă priveşte, am găsit exact varianta perfectă care nu este nici scumpă, nici nu îmi petrec perioade foarte lungi în saloanele de coafură.

Trecând prin foarte multe etape părul meu fiind des coafat şi schimbat, a contat pentru el, enorm de mult, produsul pe care îl folosesc şi drept urmare, reţeta este clară: Pantene Pro-V.

CARTEA PĂRULUI PUTERNIC poate fi achiziţionată de la toate punctele de presă din România, numai împreună cu ediția de iunie a revistei COSMOPOLITAN sau poate fi citită, integral, mai jos.

Q: De-a lungul timpului, părul tău a suferit numeroase transformări – care au fost cele mai radicale şi ce ai făcut pentru ca ele să nu îţi distrugă părul?

Am trecut prin foarte multe transformări în funcţie de proiectele pe care le-am avut, pentru o actriţă părul este parte din transformare, în funcţie de viziunea regizorului. Am fost roşcată, brunetă, blondă, cu şuviţe, fără şuviţe, părul scurt, lung. „Secretul” a fost să îmi găsesc produsele potrivite pentru părul meu, care să ţină pasul cu schimbările trăite. Pentru mine – Aqua Light de la Pantene.

Q: Dar, alte ritualuri de înfrumuseţare la care nu ai renunţa pentru nimic în lume? De unde le-ai „învăţat”?

Nu ştiu dacă am ritualuri de înfrumuseţare, pentru mine un exemplu de feminitate este mama, întotdeauna a fost foarte cochetă, tot timpul se aranja, se machia, se dădea cu cremă, cu parfum. Eram fascinată de tot ritualul ei de înfrumuseţare. I-am urmat paşii şi sunt destul de atentă, dar nu am prea mult timp să stau în saloanele de cosmetică. Aproape tot ce fac, fac acasă. De două ori pe an merg la cosmetică pentru a-mi curăţa tenul, folosesc foarte multe produse din Plafar când vorbim de creme testate, care să nu aibă miros. Merg la masaj, îmi place foarte mult, mă relaxează.

Q: Ai scris o carte, împreună cu Pantene: Cartea părului puternic. Ce te-a motivat să realizezi un astfel de proiect?

Este foarte simplu, a venit exact ca o necessitate această carte, ca un răspuns la întrebările celor care voiau să ştie cum am grijă de părul meu şi acolo am împărtăşit din experienţa care s-a acumulat în mulţi ani de zile. Când am învăţat să mă coafez singură – pe vremea când făceam dans sportiv, de performanţă, trebuia să mă coafez la concursuri şi aşa am învăţat să mă machiez, să mă coafez. Asta transmit şi eu mai departe, împreună cu Pantene în Cartea părului puternic: cât timp ai un păr sănătos, un păr îngrijit, un păr curat, el este foarte bun de modelat şi nu-ţi mai rămâne decât să înveţi câţiva paşi pentru aranjarea lui. În funcţie de eveniment – am selectat zece evenimente importante din viaţa noastră – te poţi coafa în anumite forme. Îmi doresc foarte mult ca oamenii să aibă această carte în casă, în număr cât mai mare, pentru că le va fi de ajutor.

Q: În Cartea părului puternic, ai detaliat, pas cu pas, anumite coafuri pe care le-ai realizat cu anumite ocazii speciale. Care crezi că ţi se potriveşte cel mai mult?

Toate mi se potrivesc, am ales zece coafuri care mi se potrivesc cel mai bine din mult mai multe pe care le am. Pe acestea zece le realizez şi extrem de uşor şi despre ele am tot fost întrebată de-a lungul timpului. Cartea părului puternic vine ca un răspuns.

Q: Care dintre coafurile propuse ţi se pare cel mai uşor de adaptat, indiferent de momentul zilei sau de eveniment?

Îmi place foarte mult coafura păr lăsat şi uşor ondulat cu un ondulator conic, cea în care arată părul uşor neglijent, dar totuşi cu volum, cumva „aranjat, dar nu aranjat”.

Q: Dintre toate transformările prin care ai trecut, care a fost lecţia cea mai de preţ pe care ai învăţat-o?

Atunci când vrei să îţi faci o transformare cu adevărat, să te laşi pe mâna unui profesionist, să nu faci rabat de la asta pentru că s-ar putea să suferi apoi destul de mult. Mi s-a întâmplat să fiu nevoită să trec de la blond la brunet, să mă vopsească o persoană care nu s-a prea priceput, am avut o grămadă de pete, a fost foarte greu să revin la un păr care să arate bine din toate punctele de vedere. A fost o lecţie pe care am învăţat-o în urmă cu foarte mulţi ani şi pe care nu o voi mai repeta.

Q: Care a fost cea mai mare provocare în realizarea acestei cărţi? Ce simţi că ai „câştigat” la sfârşitul ultimei pagini?

Este emoţionant! Am lucrat mult, împreună cu echipa Pantene, la realizarea acestei cărţi şi, recunosc, atunci când am văzut materialul final m-am emoţionat: este un cumul de sentimente şi de momente care ne-au legat în tot timpul acesta, am lucrat la ea ceva vreme, între timp s-au schimbat multe lucruri, dar este foarte important ca după ce tragi linie, să scoţi un produs de calitate, cum sperăm să fie primită şi Cartea părului puternic. Până la urmă, noi suntem generaţia Pantene, am crescut cu acest şampon pe marginea căzii, sunt convinsă că toată lumea îşi aminteşte de parfumul Pantene. Pe mine mă leagă amintiri extraordinare de acest produs şi nu pot decât să fiu măgulită şi extrem de bucuroasă că fac şi eu parte din această poveste. După atâţia ani de experienţă, simţi că laşi ceva în urmă. Cartea părului puternic este o dovadă fizică a faptului că laşi ceva acolo, în urma ta.

Q: Care este următoarea carte pe care ai vrea să o scrii?

Următoarea carte este cartea mea de bucate care se va lansa în toamnă şi despre care vă spuneam mai sus.

Q: Ce alte planuri de viitor ai?

Deocamdată aş vrea să petrec timp cu cea mică până în toamnă când mă voi întoarce la proiectele mele de teatru. Cu siguranţă ne vom revedea la Teatru Dramaturgilor cu spectacolul Autorul e în sală, în regia lui Dan Tudor şi, apoi, pe scena Teatrului Cinema Pro cu Chat Chat Chat şi cu Resevoir Cats, regia lui Ricard Reguant, iar în Vine barza, în regia lui Lucian Iancu, probabil la Teatru de pe Lipscani. Sunt câteva proiecte care îmi sunt foarte dragi şi la care mă voi întoarce, dar vrem mai întâi să vedem cum este cu cea mică, având în vedere că nu vom avea nici bonă, nici bunici, voi fi doar eu cu Cosmin şi vrem să luăm totul treptat, să vedem cum o să ne obişnuim cu noua formulă.

CARTEA PĂRULUI PUTERNIC poate fi achiziţionată de la toate punctele de presă din România, numai împreună cu ediția de iunie a revistei COSMOPOLITAN sau poate fi citită, integral, pe: cosmopolitan.ro.

Citeşte şi: CARTEA PĂRULUI PUTERNIC, Secretele și miturile părului puternic.


Descarcă!