Semne că NU ar trebui să lucrezi de acasă

Toată lumea are impresia că e grozav să lucrezi de acasă, însă acest lucru nu e pentru toată lumea. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să lucrezi de acasă.

Când petreci mare parte din zi într-un birou, îi invidiezi pe toți cei care lucrează de acasă. Îți imaginezi că ei au parte de liniște, lucrează în ritmul lor, stau toată ziua în pijama și ronțăie snaks-uri. De fapt, realitatea e alta și nu oricine poate lucra de acasă.

Iată câteva motive pentru care nu ar fi recomandat să lucrezi de acasă:

Nu te poți concentra

Nu toata lumea se poate concentra atunci când lucrează de acasă. Poate ai impresia că îți va fi mai ușor să lucrezi dacă nu ești înconjurată de alți oameni, însă nu oricine o poate face. Nici nu trebuie să ai copil pentru ca atenția să îți fie distrasă! Chiar și animalul de companie te va stresa uneori sau te vei gândi că trebuie să faci ordine prin casă, să faci cumpărături sau să gătești. Să nu mai vorbim de vecinii care se apucă să facă reparații prin casă… Când lucrezi de la sediul companiei, în schimb, colegii sunt cei care îți distrag atenția în general, dar îi poți ruga să te lase să lucrezi în liniște.

Citește și: Cum te menții organizată și motivată dacă lucrezi de acasă

Nu te poți motiva singură

Fiecare persoană este diferită, iar asta e absolut normal. În timp ce mulți nu au nicio problemă în a se motiva singuri, alții au nevoie să fie puțin împinși de la spate. Te surprinzi că, în loc să lucrezi, ai petrecut jumătate de oră pe Facebook sau Youtube? Te gândești că oricum îți faci programul singură, deci te poți uita la un serial și să lucrezi mai pe seară? În cazul acesta, celmai probabil ai nevoie de o persoană care să tragă puțin de tine, iar aceasta poate fi șeful sau un coleg.

Nu ai tehnologia necesară

În cazul în care ai nevoie de un computer mai performant, de anumite soft-uri sau de un microfon, de exemplu, vei fi obligată să le cumperi din banii tăi.

Nu ai o viață socială activă

Când lucrezi de la birou, ești obligat să socialiezi în fiecare zi. Deși acest lucru poate fi obositor, e mai bine decât să stai închisă în casă zilnic. Vor exista zile în care nu vei ieși decât până la magazin și nu e tocmai sănătos să nu interacționezi decât cu casiera. În plus, acest lucru poate deveni foarte plictisitor.

Citește și: Cum să fii mai productivă dacă lucrezi de acasă

Nu poți separa viața personală de cea profesională

Acest lucru poate fi dificil și pentru persoanele care lucreză la birou, imaginează-ți cât de greu îți va fi ție! Se poate întâmpla să nu poți petrece timp cu partenerul pentru că trebuie să terimi o sarcină… pe care nu ai terminat-o mai devreme pentru că ai dat cu aspiratorul. Acest lucru poate duce la stres și frustrare, dar și la certuri în familie.

Tu lucrezi de acasă? Ce dificutăți întâmpini?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.