Fashion pentru el: Dungile si carourile in tinutele formale

Coloristica este un nivel primar, in timp ce croiul si tesatura pot asigura armonia si naturaletea tinutei. Pentru a arata cat mai firesc si elegant in acelasi timp, iti oferim un ghid de asortare a imprimeurilor luand in calcul costumul, camasa, cravata si batista de buzunar.

Doua imprimeuri de acelasi fel

Modelele cu dungi sau in carouri reprezinta cea mai simpla cale de a invata asortarea a doua imprimeuri la fel.

Combinatia a doua imprimeuri in dungi – trebuie sa fie diferite ca marime, deoarece doua modele de aceasi marime vor produce o iluzie optica de miscare.

Combinatia imprimeuri cu patratele – necesita mai multa iscusinta si de aceea este considerata o alegere mai stilata. Daca porti aceste modele de dimensiuni similiare, acestea vor obosi ochiul.

Doua imprimeuri diferite

Daca la doua imprimeuri de acelasi fel este necesar ca ele sa fie de marimi diferite, la asortarea a doua modele diverse, acestea trebuie sa fie de marimi aproximativ egale pentru a se crea o tinuta plina de armonie.

La o camasa cu dungi orizontale, cravata se alege cu modele ce au aceeasi dimensiune. In situatie contrara, camasa va eclipsa cravata prin neconcordanta.

In cazul in care pe cravata se regasesc nuante de pe camasa, atunci aceasta asortare este privita ca una cu bun gust.

La camasa in dungi si costumul in carouri, distanta dintre dungi trebuie sa fie egala cu marimea carourilor. Daca ai neclaritati in legatura cu marimea celui de al doilea imprimeu, mergi pe ceva mai mare decat mai mic.

Una dintre cele mai mari provocari este reprezentata de modelele mici deoarece pentru ochi tinuta va deveni haotica. Solutia la aceasta problema ar fi alegerea unui imprimeu de dimensiuni mari.

Trei imprimeuri cand doua sunt la fel

Aici vom face referire la doua modele cu dungi si unul in carouri sau viceversa.

Daca optezi pentru un costum si o camasa cu dungi, distanta dintre linii trebuie sa fie diferita si alege o batista de buzunar sau o cravata cu patratele care sa merga cu oricare dintre cele doua imprimeuri.

In cazul in care alegi o camasa si un costum in carouri, cravata trebuie sa fie cu dungi mari pentru a fi in armonie cu acestea. Echilibrul dezirabil este dat de urmatoarea combinatie: carouri mari, carouri mici si dungi largi.

Trei imprimeuri diferite

La acesta combinatie, stilul si riscul merg mana in mana.

Cea mai sigura asortare este realizata prin marimile diferite, dar diferentele trebuie calculate. Sa zicem ca porti un model herringbone, o camasa in carouri si o cravata in dungi.

Pentru ca acesta combinatie sa fie echilibrata, dimensiunile celor trei modele trebuie sa fie proportionale intre ele prin mentinerea unui contrast. In plus, se urmareste o scara in intreaga tinuta. Armonia este creata prin gradualitate.

Trei imprimeuri de acelasi fel

Purtand trei feluri de carouri sau de dungi reprezinta o eleganta traditionala. Purtarea acestei combinatii necesita ca imprimeurile sa fie de marimi diferite.

De multe ori, este mai simplu sa incepi de la un imprimeu mic si sa urci la unul mare. In cazul carourilor, incepe cu cele mici pe camasa, cele medii pe costum si continua cu cele mari pe batista de buzunar. Aceeasi regula se aplica si atunci cand se poarta dungile. Astfel, asortand trei imprimeuri in dungi de marimi diferite se va elimina repetitia.

In concluzie, asortarea imprimeurilor depinde de scara, stil si culoare. Recomandarea noastra este de a incepe cu o combinatie simpla: unul din trei elemente pe care le porti sa fie simplu, iar celelalte doua cu imprimeuri.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.