Cum functioneaza horoscopul?

By  | 

 

Ceea ce astăzi reprezintă un mod amuzant de a ne începe ziua este o formă mai veche de studiu realizată de civilizaţiile străvechi. Oamenii din acele vremuri erau foarte atenţi la faptul că soarele, luna şi astrele îşi schimbau constant poziţia. Ei credeau că acest lucru este foarte important pentru a prezice viitorul, pentru a afla detalii legate de vreme sau pentru a prezice războaie. 

Cum este determinată zodia ta

Semnul zodiacal este determinat prin aflarea datei de naştere a unei persoane şi apoi observând constelaţia soarelui din data respectivă. Este mai uşor să înţelegi cum funcţionează dacă îţi imaginezi că priveşti stelele şi luna şi totul se află pe o sferă gigantică. Aceasta este numită de astrologi sfera cerească. Ea joacă un rol important deoarece facilitează măsurarea anumitor distanţe şi dimensiuni.

Ce personalitate ai in functie de zodie

Cu toţii ştim că pământul se învărte în jurul soarelui, dar şi soarele are propria lui mişcare în această sferă, numită şi cale eliptică. Atunci când soarele este într-o anumită poziţie pe cer, în funcţie de perioada anului şi de metoda astrologică aplicată, el va avea un semn care apare în spatele lui pe timp de zi. Acesta este semnul zodiacal al zilei respective.

12 zodii şi semnificaţia lor

Deci ce sunt aceste semne zodiacale şi ce presupun ele? Fiecare semn zodiacal are propriul său nume, propriu său simbol şi propriile trăsături de personalitate. Fiecare zodie este considerată a fi mai masculină sau mai feminină şi sunt alternate prin calendarul zodiilor. Cu toate acestea, trăsăturile masculine şi feminine se referă mai degrabă la Ying şi Yang şi reprezintă trăsături care sunt în echilibru şi se completează unele pe altele.

Fiecare zodie este grupată cu altele în funcţie de nişte elemente: foc, apă, pământ şi aer. Semnele de foc sunt berbecul, leul şi săgetătorul. Ele sunt considerate a fi zodiile libertine, reprezintă oameni puternici, agresivi şi care se adaptează uşor schimbărilor. Semnele de apă sunt racul, scorpionul şi peştii. Ele sunt sensibile, pasionale şi foarte emotive. Semnele de pământ includ taurul, fecioara şi capricornul şi sunt caracterizate prin oameni raţionali, cu scopuri foarte bine-definite. Ultimul element, aerul, include gemenii, balanţa şi vărsătorul. Ele sunt zodiile oamenilor intelectuali.

Caracteristici si compatibilitati

Toate aceste componente sunt studiate pentru a create profile de personalitate în funcţie de zodia unei persoane. Prin examinări detaliate ale trecutului şi prezentului unei persoane, atrologii pot înţelege cum funcţionează un anumit individ. Iată cele 12 zodii şi trăsăturile de personalitate ale fiecăreia:

 • Berbecul – mândru, spontan, curajos, competitiv, agresiv, arogant
 • Taurul – conservator, loial, încăpăţânat, are scopuri materiale, nu suportă schimbările
 • Gemenii – are o influenţă puternică asupra altor oameni, îi place să fie în centrul atenţiei, este citit, foarte curios, iubeşte călătoriile
 • Racul – atent, orientat spre binele familiei, are o imaginaţie bogată, este timid, atent la detalii
 • Leul – mândru, curajos, optimist, loial
 • Fecioara – tensionat, foarte calm, introvertit, preocupat de sănătate, suspicios
 • Balanţa – analist, secretos, plin de tact, caută pace şi linişte, nu se descurcă bine în situaţii tensionate
 • Scorpionul – răzbunător, sarcastic, are calităţi de supravieţuitor
 • Săgetătorul – aventurier, nerăbdător, pasional, progresiv
 • Capricornul – nevrotic, inhibat, orientat către detalii, un bun planificator
 • Vărsător – luptător, ambiţios, cult, impulsiv, preocupat să aibă mereu dreptate
 • Peşti – familist, paşnic, înţelegător, preocupat de relaţiile inter-umane

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *